What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 januari 2011

KILINK VS. THE FLYING MAN (1967) Turkiet, 48 minuter. Regi: Yilmaz Atadeniz."Spännande" fortsättning på "Kilink Istanbul'da".

Ett ögonblick här... Det är ju en resumé men det här klippet var inte med i förra filmen.

 Den spontana turkkavalkaden här på Udda Film avslutas med denna rulle som tar vid efter förra filmens cliffhanger.

Kilink är som sagt en mycket sträng boss.

Kilink är på väg att få sitt efterlängtade supervapen färdigställt i sitt högkvarter ute på Djävulsön, men Orhan som var Kilinks fånge på fastlandet har lyckats fly och tar snabbt upp jakten för att möta Kilink i en batalj och då i sin superhjälteskepnad: The Flying Man (yes, han har bytt från förra filmens "Superhero"). Orhan lyckas få tag i en fiskare som är villig att ta honom ut till Djävulsön men beskjuts av det nya supervapnet när han når fram. Följden blir att de blir tillfångatagna och eftersom Orhan lovat att smyga med sin superhjälteidentitet har han svårighet att skifta skepnad inburad med alla andra. Ska The Flying Man lyckas stoppa Kilinks megalomaniska planer???

Uppmuntran är fjolligt!

I den här fortsättningen på "Kilink Istanbul'da" börjar det bli riktigt segt. Av de 48 minuter som utgör filmens längd spenderar man dryga 22 på en resumé av ovan nämnda film och då kan ni ju räkna ut hur mycket som är kvar. Det enda som tillförs den "episka" historien är att supervapnet blir klart för användning och det är förstås en smula svårt att föreställa sig ett övertagande av världen med denna klumpiga eldkastare med viss sprängkraft, men låt gå för det. Vidare får vi fler exempel på vilken sexig förförare Kilink är då de flesta damer blir alldeles knäsvaga av hans skelettrikåer. - SPOILER ALERT - Allt detta är ju skoj men avslutningen är total pannkaka. Kilink flyr från ön då The Flying Man börjar rensa upp. Dessutom blåser han superhjälten genom att klä ut en av sina underhuggare som flyr i en båt till sig själv och därmed ostört kan fly i en annan båt. Kilink planerar nu tillsammans med ett brottssyndikat att råna en prinsessa på hennes värdefulla juveler, alltså drar en helt ny story igång sådär i en handvändning. Grejen är bara att förmodligen har originalfilmrullarna gått åt helvete, alternativt var det världens lataste manusförfattare då vi nu får se ett snabbt fotomontage på 1½ minut med kommentator som avslutar filmen. Eeehhhh...okej? Om man nu är på ett glatt humör kanske man uppskattar den här ultrapajigheten men jag var rätt uttråkad vid det här laget och hade till på köpet retat upp mig en skvätt på att man slängt in en comic relief-karaktär i den här uppföljaren. Nu såg man inte så mycket av honom men det räckte ändå. En dödssynd i mina ögon! Så detta var ingen höjdare.

BETYG: 2/7 Nästan halva filmen är en resumé av "Kilink Istanbul'da" och dessutom plågas man av comic relief. Behållningen är Kilinks ökade sexighet samt andra små pajigheter.

Kilink är mycket nöjd med sitt nya supervapen.

Varför? Jo, han kan spränga små båtar med det.

Varför dödade inte Kilink den här fjanten för? Satans jävla comic relief!!! Se så "rolig" han är.

Bruden med sköna kurvor spinner som en katt vid Kilinks heta beröring.

Kilinks version av uppmuntrande ord.

Say what Kilink!?

Tjejfesten fortsätter i Kilinks lya.

Lite halvtaskig kvalité var det ja.

Heliga Hemlock! Kilink beskjuter The Flying Man med supervapnet.

Pedagogiskt fotomontage...

Här har jag återigen frälst världen med det göttigaste från filmen. Fram med spypåsen då det bjuds på en skvätt comic relief... Och jo, det blir mer Kilink-skratt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar