What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 januari 2011

STAR SLAMMER (1987) USA, 87 minuter. Regi: Fred Olen Ray.Det var ju en väl spenderad filmbudget...

 Merlin? Fader Fouras?? Nej, nån annan oviktig trollgubbe.

En intellektuell resa i det undermedvetna som frambringar nya visdomar och svarar på djupa existensiella spörsmål? Nej! Endast ytterligare en stinkare från Fred Olen Ray som lyckas med konststycket att inte leverera tilräckligt med snusk.

Men vänta lite... Är det inte Fader Fouras ändå? Här kommer ju Didier och vad den andre småväxte herren nu hette.

På ökenplaneten Arous någonstans tillfångatas rebellen Taura (Sandy Brooke) och förs till ett rymdskepp som även råkar vara den onde The Sovereigns (Lindy Skyles) anstalt för störande element i rymdimperiet. Rymdfängelset drivs av den kåta och elaka Exene (Marya Gant) som till sin hjälp har den sadistiska Muffin (Dawn Wildsmith). Givetvis möts Taura av tuffa och till en början fientliga medfångar men dessa vinner hon snart över på sin sida och kan börja organisera en flykt från det gudsförgätna stället.

Sandy Brooke, som spelar hjältinnan Taura, har lite av samma maskulina drag som Brigitte Nielsen. Mmmm...masculine...

Det här är en soppa som är en slags blandning av en lam WIP-film och en science fiction-stinkare. Jag kan inte minnas när jag senast såg en sådan kollektiv brist på skådespelartalang. Det finns inte en enda person i hela filmen som levererar närheten av en hyfsad prestation. I bästa fall beror väl detta på att filmen ska vara lite sådär plågsamt gjord med "glimten i ögat" varpå man direkt är inne på katastrofal mark. I sämsta fall, och mest trovärdiga, beror det usla skådespeleriet helt enkelt på att ensemblen är ett gäng plantor som inte borde göra mer i filmbranschen än kanske tvätta Steven Seagals kalsonger. Det tråkiga är att det usla skådespeleriet är så överspelat att det inte ens blir roligt och inte täcker man upp detta med ett hav av guppande bröst och dallrande skinkor heller. Nej, det är ovanligt lite av den varan för att vara en sådan här film. Visst, Sandy Brooke lättar väl på paltorna ett par gånger men mycket mer än så är det inte. Man plockade bort ett par livsviktiga element som bör finnas i alla WIP-filmer: Den obligatoriska duschscenen och den lesbiske fängelsedirektörens sexuella närmanden. Ironiskt nog bekräftades att den kåta direktören var sugen på sexuella tjänster från Taura men den livslinan utnyttjades aldrig visuellt. Meningslösheten i filmen exemplifierades på ett utmärkt sätt när två huvudpersoner skulle straffas med smisk och de spändes fast i en jätteanordning där bara deras huvuden och händer stack fram på framsidan och då förmodligen exponerade deras bakdelar som serverade på fat för prygling på baksidan. "Vadå förmodligen?" frågar ni er. Jo, när pryglingen satte igång fick man bara se offrens ansikten reagera på "slagen". Jag som trodde sådana här filmers främsta syfte var att exponera den kvinnliga anatomin. Tar man bort det ur ekvationen får man ett matematiskt problem inte ens Einstein skulle kunna lösa.*

Superläskig gore.

Trots att jag kritiserar filmen ganska hårt här ovan blev jag inte förbannad på uselheten utan mest bara uttråkad mot slutet. Detta gör att jag, när jag velar fram och tillbaka mellan betyg 1 och 2, sätter på mig mitt generösa fejs och utdelar:

BETYG: 2/7 Riktigt usel lågbudgetkalkon som inte ens lyckas leverara på T&A-avdelningen men ändå har vissa korta ögonblick av charmig uselhet.

Gamle John Carradine ser bedrövad ut över att vara med i den här filmen. Undra varför..?

Taura råkar ut för den retliga "female gaze". Usch en sådan objektivifiering!

Tungt skådespeleri från Brooke och framför allt Wildsmith.

Exene ser läskig ut i sin porrdräkt.

Längre en så här går det inte när Exene ger Taura skamliga förslag. Lamt!

Liten grå rymddvärg...

...som har en förvånansvärt mänsklig arm.

Nej! Inte alls vad du tror.

Exene i ytterligare en utstyrsel hon ser ut att ha köpt i sexbutiken i Fortidue Valley i Brisbane** jag brukade passera lite då och då.

Vi tar en bild till eftersom Exene har ett sånt "sexigt" ansiktsuttryck.

Här har vi den ambitiösa smiskanordningen.

Slemmigt rymdmonster med några tänder.

Exene har tömt lagret i sexbutiken.

Äcklad över ful stump.

Vad vore en rymdfilm av Fred Olen Ray utan sådana här effekter?

Aldo Ray skådespelar med rekvisita utlånad av Växjö Lakers.

Även i farans stund hinner man stanna upp och strajka en pose.

Märkligt luftttryck det måste vara i rymdskeppet då Taura helt plötsligt har en helt annan frisyr.

Vi tar en skön bild på Aldo Ray till. Ett stort ögonblick i hans karriär.

Vi tar trailern på franska för vem fan bryr sig? Och så har den tuttar förstås.

*Okej, Einstein var fysiker men jag har ingen vidare koll på matematiker och dessutom tror jag Albert var rätt skaplig på matematik...
**Udda Film skänker en tanke till den översvämmade staden som var skribentens hem i två månader.


1 kommentar:

 1. Kan vara ett bra tips på sexleksaker intimleksaker.com
  Jag har precis köpt en underbara anal dildo på intimleksaker.com
  och en vaginapump på intimleksaker.se
  Har köpt Kamagra från potensmedel.co.uk
  Rekommenderar sexleksaker intimleksaker.com

  SvaraRadera