What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 28 januari 2011

RUN! BITCH RUN! (2009) USA, 86 minuter. Regi: Joseph Guzman.Amatör-grindhouse i Guzmans regidebut.

Knark är godare ur en skojig bong.

Två katolska skoltjejer (Christina DeRosa & Cheryl Lyone) går omkring och knackar dörr för att sälja biblar och religiösa souvenirer. Tyvärr råkar de då snubbla på Lobos (Peter Tahoe) hus där man begår allt från hor till mord. Eftersom det aldrig är populärt med vittnen släpas tjejerna in i huset och utsätts för allt annat än mild behandling av Lobos underhuggare Clint (Johnny Winscher) och den lesbiska sadisten Marla (Ivet Corvea). Eftersom även drogerna flödar i huset går det snabbt överstyr och man beger sig ut i skogen för att sätta pricken över det brutala i:et. En av tjejerna kommer dock undan - och hon är sur...

Manlig sexualitet.

Efter att ha sett "Nude Nuns With Big Guns" http://uddafilm.blogspot.com/2010/12/nude-nuns-with-big-guns-2010-usa-88.html var jag förstås nyfiken på att se även detta verk av Guzman. Man kan snabbt konstatera att det hänt väldigt mycket mellan dessa två filmer då denna regidebut är riktigt tafflig och amatörmässig. Skådespeleriet är uselt på sina ställen och vi bjuds på en hel del amatörgoofar som exempelvis klassikern med liket som andas. Vidare har filmen en väldigt dålig rytm som accentueras av den hemkokta musiken vars ledmotiv jag känner igen från ovan nämnda rulle där det användes mer smakfullt.

Två glada tjejer som vill tjäna pengar åt Jesus.

Redan i den här debuten märker vi att Guzman vill sparka liv i det gamla exploitation-liket då filmen är späckad med sleazigt våld och sex. Kärleken till de gamla trash-rullarna finns där men hantverket utvecklas tydligen inte förrän i hans andra film. P g a den låga budgeten får man i vissa fall klippa runt våldsamheterna eftersom det blir för dyrt/krångligt med effektfull gore. Som tur är för Guzman har han hittat ett helt gäng brudar som i alla fall är villiga att slänga paltorna billigt. Trots att man haft svårt med goren har Guzman ändå lyckats få till en mycket effektfull slutscen som är en värdig krona på vilket rape and revenge-verk som helst.

BETYG: 3/7 Trots mycket våld och sex i denna grindhouse-hyllning når inte Guzman riktigt fram då hantverket inte finns där...än.

Hjälp! Det är ju Michael Myers! Öh..jag mear Daeg Faerch.

De läser alltid intressanta tidsskrifter i Guzmans filmer.

Budgetonani kan vara minst lika skönt.

Lesbisk sadism!

Passionerad kärlek?

Y'all know it folks.

Nekrofili är det inget fel på - så länge båda är med på det.

Lugn bara, det är en del våld också.

Det goda vita. Nu blir Fredrik & Filip alldeles till sig!

Slap that ass Lobo! "I pledge allegiance to this ass..."

Kolla, det ser ju slap-vänligt ut. Yeeehaaa!

Kolla in hornen. Insinuerar man att Lobo är djävulen själv..hmm...

Lingonvecka gone horribly wrong.

Seriös trailer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar