What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 1 oktober 2013

ZOMBIE HUNTER (2013) USA, 92 minuter. Regi: Kevin King.

 
 
Wannabe cool...

Är det så man kan spy?
 
Efter att världen kastats in i en zombieapokalyps orsakad av drogen "natas" driver Hunter (Martin Copping) omkring i sitt vrålåk och slaktar de odöda. Hans planlösa tillvaro rubbas när han inser att han inte är den siste levande människan kvar på jorden och slår följe med ett litet sällskap överlevande. En hel värld av icke-levande gör dock sitt bästa för att decimera antalet överlevare.

Dåhhh-lig hårdrock.
 
Från ruta ett inser man att detta är ett fåfängt försök att göra en svincool grindhouse-aktig film. Den låga budgeten, bristen på talang och avsaknaden av känsla gör tyvärr uppförsbacken för brant. Cartoon-effekter och den grymme Danny Trejo i rollistan hjälper inte när man har dåligt sminkade morrande zombier som vid avlivning skvätter rosa (alternativt lila) blod omkring sig och då även ofta rakt på "kameralinsen". Karaktärerna är töntiga och endimensionella på fel sätt och hårdrocken som "smyckar" inledningen radiovänligt lam. Vidare lyckas man med konststycket att ha en strippa i rollistan som aldrig tar av sig kläderna. Faktum är att hon t o m drar igång en pole-dans till tonerna av någon pinsam amatörmetal utan att lätta på plaggen. Poängen med det??? Kronan på verket är förstås -SPOILER ALERT- de horribellt animerade monstren som dyker upp. Tänk er några monster från "Resident Evil" animerade 1992 typ. Specialeffekterna går givetvis i samma spår med datablod och uselt animerade stympningar.

Nope. Denna strippa tar inte av sig mer än så här.
 
Ändå är vi rätt generösa med betyget och totalsågar inte den här arma våfflan. Av någon anledning underhälls vi ändå i blygsam mån av detta spektakel så den får:

BETYG: 2/7 Hopplöst wannabe-crap som vill alldeles för mycket men som inte har förmågan att leverera.

Danny Trejo ger stjärnglans åt pekoral.

Denna effekt ser gräsligare ut i verkligheten.

"Coolt!" tänker ni. Think again.

Nån slags druvjuice på "kameralinsen".

Really? REALLY!?
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar