What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 21 augusti 2014

ASYLUM OF SATAN (1972) USA, 77 minuter. Regi: William Girdler.Asylum of crap

Är det Norman Bates eller bara en vanlig hen?

Lucina (Carla Borelli) vaknar upp på ett främmande ställe som visar sig vara ett mentalsjukhus. Hennes förvirring är förstås stor då hon gick till sängs och somnade på ett vanligt sjukhus. Utan förklaring har hon alltså nu förflyttats till detta ogästvänliga ställe där ingenting verkar stå rätt till. Samtidigt undrar hennes fästman Chris (Nick Jolley) vad som hänt och försöker träffa henne. Något som blir mycket svårare än han trott och inte ens polisen tycks vara till någon hjälp.

Turnélivet blev tydligen för hårt för det svenska succébandet Ghost då medlemmarna behövde vila upp sig på institution.

Den här sömniga lågbudgetrullen har inte mycket att komma med. Man hoppas att det ska hända lite roliga saker, särskilt när det dyker upp en Norman Bates-aktig kvinna med svag tysk accent som jobbar på mentalsjukhuset. Man får dock vänta ända till slutet innan det blir lite småskoj.

Den androgyna damen tvättar sin patient på ett creepigt sätt.

Manuset är ett skämt med sina logiska luckor och våldet är sparsmakat. Det råder en total avsaknad av nakenhet så förvänta er inga nakna jungfrur på något altare. De "satanistiska" elementen låter också vänta på sig till slutet men då blir det rätt så roligt med en härlig tolkning av Hin Håles uppsyn. Undra om det var Church of Satan som instruerade filmteamet om Djävulens utseende? Ja, den gamla satanskyrkan står faktiskt som "Technical consultant" i eftertexterna!

Dr. Spector har snygg ansiktsbehåring.

Vi gillar som sagt slutet när Lucifer dyker upp i all sin söta glans. -SPOILER ALERT- Den schysta djävulsceremonin korsklipps med bilder på när fästmannen och polisen är på väg till undsättning och under dessa klipp spelas fästmannens ledmotiv som är ett skönt töntig fattigmansfunkstycke. Vi har förstås fått höra detta ledmotiv tidigare i filmen men just i dessa scener blir det riktigt skojigt och opassande hysteriskt. Vi gillar också logiken i att polisinspektören, fästmannen förtvivlat försöker övertyga, först tar fästmannen på allvar när denne slänger upp ett avhugget huvud på hans skrivbord.

BETYG: 2/7 Tråkig lågbudgetdynga som får lite skrattglans av några skönt töntiga detaljer.

En patient attackeras med kolsyrebrandsläckare och leksaksinsekter. The horror!!!

Här ligger du allt i lä Tom Savini.

Fler märkliga mordmetoder.

Släng upp detta på bylingens skrivbord så blir du betrodd.

Ve och fasa! Flugornas Herre!!!

Exklusiva bilder på Ghosts tredje inkarnation när nästa platta släpps! Just det, man har dubblat antalet medlemmar och Papa har visat sitt sanna jag. Kom ihåg var ni såg det först!

Man har konsulterat expertis minsann.

Trailer komplett med fästmannens ledmotiv!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar