What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 2 augusti 2014

PSYCHO FROM TEXAS (1975) USA, 84 minuter. Regi: Jack Collins & Jim Feazell.Whoring mommy = psycho boy...

Bild som indikerar psycho-flashback.

Den kriminelle Wheeler (John King III) dyker upp i en småstad med sitt traumatiska förflutna som enda bagage. Hans uppdrag är att tillsammans med en lokal skummis kidnappa stadens rikeman. Saker spårar snabbt ur.

Mamma leker med lilla Wheeler.

Det känns som den här rullen har paketerats med detta namn i ett senare släpp för att casha in på de kända succéerna "Psycho" och "Texas Chainsaw Massacre". Den har ju även släppts som bl a "Wheeler" och "Evil + Hate = Killer". Filmen känns inte direkt som någon psykopatrulle, även om huvudpersonen uppvisar klart psykotiska psykopatdrag. Det här känns mer som ett redneckbrottsdrama som kryddats med nakenhet och våld.

Plötsligt kommer en handelsresande farbror.

Det är billigt, ultratunt manus och dålig regi. Vi bjuds även på en evighetsjakt till fots. Värst vilken otrolig kondis man måste ha i sydstaterna. Det kanske mer beror på att man inte hade så mycket annat att sträcka ut det ihåliga manuset med. Det är ändå rätt charmigt och väldigt sleazigt. Wheeler har fått ett eget litet ledmotiv där man besjunger hans traumatiska barndom om och om igen... Wheelers kumpan Slick (Tommy Lamey) ackompanjeras ofta av en mungiga för att ge tyngd åt hans redneckighet*. Den smått legendariska scream queenen Linnea Quigley gör här sin debut och det med glans. Givetvis exponeras hennes vackra unga kropp och hon utsätts för särdeles förnedrande behandling av huvudpersonen. Även en icke-PK-twist kryddar anrättningen när -MINOR SPOILER- den lokale sheriffen först tycks vara ovanligt tolerant och vänlig mot svarta (för att vara redneck-snut) för att en stund senare nonchalant tala om en liten pojke som "that nigger boy". Inte för att han känner sig speciellt hatisk utan bara för att "det är så"...

BETYG: 3/7 Trots sin uselhet bjuder denna billiga rulle på lite skön 70-talscharm och sleaze så vi sträcker oss till en trea, om än svag.

Lille Wheeler lackar över bristen på uppmärksamhet.

Äcklet går iväg med mamsen.

"Sluta sjåpa dig ungjävel. Mamma ska rida flottstång!"

"Fy fa-an! Morsan är en hora."

"Vad i hela helvetet..."

"Stön, isch, YNF!"

"Fyy faan vilka äckel..."

"Aaahhh...vilket luder jag är. Mmmh...."

"Jag har en morsa som är hora - en hormorsa!"

Slut flashback.

Hör ni mungigorna?

Världens längsta språngjakt har börjat. Kossorna vill inte vara med.

Nu är du så jävla trevlig Mr. redneck-sheriff...

"Squeeeeeeel!"

Givetvis en stereotyphusa. Vi är ju i Södern.

En väldigt ung Linnea. Givetvis i tidstypisk frilla.

Även psykopater vet att uppskatta en jättestor stark.

Linnea skådespelar hårt i sin debutrulle.

Mamma i uppfostrartagen.

"Nej mamma! Varför???"

"Här får du för ditt äckliga fluktande, skitvalp!"

"Uuääähh...varför mamma? Jag frågar mig - VARFÖ-Ö-ÖÖÖR!?!?!"

Men se! Han växte upp till en glad skit ändå.

Trailer

Jajemen! Hela filmen.

*Se där! Det var länge sedan vi myntade ett ord här på Udda Film.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar