What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 5 augusti 2014

DEEP DARK CANYON (2013) USA, 90 minuter. Regi: Abe Levy & Silver Tree.Familjefejd är bra i ett land med generösa vapenlagar

Döda är en sport.

Två tonårspojkar är ute i skogen och jagar när plötsligt äldre brodern Nate (Spencer Treat Clark) misstar stadens borgmästare Cavanaugh för en hjort och skjuter ihjäl honom. Eftersom yngre brodern Skylar (Nick Eversman) är minderårig kommer de överens om att han ska ta på sig skulden. Det finns dock en bitter historia mellan familjen Cavanugh och brödernas familj Towne så den inflytelserika förstnämnda familjen ser till att Skylar åtalas som en vuxen. Nate inser vartåt historien barkar och handlar drastiskt vilket sätter igång en desperat spiral mot fördärvet.

Oops...

Vore man konspiratoriskt lagd skulle man misstänka att filmen sponsrats av antiskjutvapenlobbyn i USA eftersom den på ett ypperligt vis visar hur stenkorkat det är att låta gemene man ha tillgång till bössor och pickadoller. Rätten att bära vapen och "försvara" sig sitter så djupt inpräntad i den amerikanska folksjälen att man inte inser vilket neandertalbeteende det är. Ungefär som att vi svenskar ska ha tillgång till bomber och raketer under vissa högtider som skrämmer slag på djur, orsakar olyckor och naturligtvis används för att jävlas med. Smart? Jo kanske - om man är utvecklingsstörd.

Så kallade slashasar.

Följaktligen har vi en massa tonåringar och rednecks som kutar omkring i skogen med skjutvapen. De sistnämnda roar sig även med att leka Wilhelm Tell med ölburkar och dito flaskor. På film är detta dock ganska underhållande. Filmen väcker väl inga djupare känslor men den är välgjord och snygg. Det vackra skogssceneriet, skjutet (förlåt ordvitsen) på Red-kameror, ger en mysig backdrop till skeendet och att vi befinner oss i någon kalifornisk avkrok ger legitimitet till redneck-beteendet. Skådisarna gör inte heller bort sig även om Cavanaugh-klanen kan te sig en smula karikatyriska.

BETYG: 4/7 Lagom underhållning i trevlig miljö.

Schyrre pad.

Vi har alla varit där! Va, inte..?

Så kallad medical marijuana.

Vad fan gör sheriffen i Walter Whites kök??? Är detta egentligen en spinoff till "Breaking Bad"?

Ingen explosion?

Gayaktivister har varit och klottrat.

Abraham Benrubi: TV-kille som åldrats.

Apropå "Breaking Bad", vad fan gör Uncle Jack här?

"Go on dipshit, git that sumbitch offa my head!"

"Uuuhhhh..."

Vad nu? Rednecks TILLSAMMANS med po-po?

Gunz-a-blazing!

Trailer.

Hela filmen. Uppstyckad i tre delar. Del 1/3.

Del 2/3.

Och del 3/3.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar