What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 23 augusti 2014

KILINK SOY VE ÖLDÜR (1967) Turkiet, 92 minuter. Regi: Yilmaz Atadeniz.Kilink är tillbaka!

Hånskrattande Kilink.

Kilink (Yildirim Gencer) överlever naturligtvis förra filmens ödesdigra slut och skrattar gott åt händelsen tillsammans med sin sexiga dam. Avkoppling och fagra damers sällskap är dock inte nog för vår antihjälte utan han söker faran. Alltså kastar han sig in i en internationell jättekupp som involverar en mikrofilm och en last med guld. Två kriminella gäng är ute efter rikedomarna dessa innebär men Kilink lyckas ställa till det ordentligt för dem.

Kilink myser med sin dam.

Vi älskar verkligen karaktären Kilink här på Udda Film, de låga betygen vi gett hans filmer: (Kilink Istanbul'da och Kilink vs. the Flying Man) till trots. Vi kan väl bara skämmas och referera till denna sajts beskrivning och då främst "Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället". Hans entré i den här rullen är ju underbar med hans klassiska hånskratt. Visst, det kan bli lite långdragigt och rörigt i de här filmerna, och då särskilt i den här som är mycket längre än de andra, men det går inte att komma ifrån vilken älskvärt cool typ Kilink är.

Lite superskurkigt blir det när detta hemliga sällskap sammanträder.

Den här filmen har tyvärr skalat bort det mesta av superskurkdetaljerna och gangsterintrigerna är förhållandevis konventionella. Borta är det sköna sköna kilinknästet fyllt av brudar och inga supervapen syns till. Självklart är dock Kilink fortfarande en brudmagnet av rang och motståndarna darrar fortfarande när de hör hans namn. -SPOILER ALERT- Tyvärr slår moralpolisen till i slutscenen då Kilink storsint ger upp inför den suveräna turkiska polisen. Kilink hade tydligen hjärtat lite alltför mycket på rätt ställe...synd.

BETYG: 4/7 Okej, vi kompenserar lite för de andra filmernas dåliga betyg här då denna rulle är den mest konventionella.

Vänta nu, vita kåpor och en märklig form av handuppräckning...

Mer hajlande.

Sharp dressed Kilink.

Så misogyn Kilink!

Barnskådisen gör riktigt bra ifrån sig.

Hakki ser nöjd ut. Mamman mindre så.

Kilink har vad kvinnorna vill ha.

Klassisk förhörstortyr.

Kilink "heffar"* till det.

Kilink vs. TV-kocken Anthony Bourdain.

Kilink i ett något överexponerat Istanbul.

Notera vilken avslappnad attityd snubben i förgrunden har till att det pågår världens skottlossning bakom honom.

Vad nu? Hotar någon Kilink med en stor skuggkniv?

Nej då. Bara något skit som råkat hamna framför linsen.

Hela filmen, dock utan undertexter...

*Vi bygger verb av playboygrundarens namn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar