What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 18 april 2015

TERROR ISLAND OVERKILL (2013) Tyskland, 74 minuter. Regi: Marius Thomsen.Stortysk amatörsplatter

Ja, det är helt klart frågan om ett självmord här.

Even Harder (Dennis Jürgensen) dras in i en blodig härva när några förmodat döda gamla soldatkollegor dyker upp. Han finner sig snart som jagat villebråd på en övergiven ö där en av hans exkollegor bedriver människojakt. Tragiska händelser får dock Harder att överge offerrollen och inleda en rasande jakt på hämnd.

Vem ringer underhuggaren och rapporterar till när...

Vad vi har här är klassisk tysk amatörsplatterfilm och regissören har lyckats med den svåra balansgången att inte ta sig själv på för stort allvar samtidigt som man inte vill slå honom på käften. Kudos! Det är nämligen uppenbart löjligt och skämtsamt i vissa avseenden och det brukar oftast leda till irritation på Udda Film-redaktionen men i det hör fallet kan vi ta det. Vi älskar framför allt den engelska dubbningen som är fantastisk med sin kassa usla tyska brytning. Vi tror att läppsynkningen är avsiktligt usel men väljer att tro att brytningen är genuint dålig och därmed blir det genast mycket roligare.

...bossen är en halvmeter från honom i färd med att strypa vår hjälte?

Filmen är skjuten på mini-DV och ser ut därefter. Gore-effekterna är fantasifulla och skojiga men ser i ärlighetens namn ut som skit. Man har helt enkelt inte brytt sig om att exempelvis en mmotorsåg med stor rund klinga inte är igång när den klyver en snubbe på längden; faktumet att grenar flaxar mot filmad person när kameramannen springer före; ljudmixen i början när bakgrundsmusik överröstar dialog, ja ni hajar läget.

Regissören i egen hög person.

Vi skiter faktiskt i den låga nivån när den i detta fall faktiskt tillför väldigt mycket. Om vi får lov att vara en smula kritiska (och det vore vä lmärkligt om vi inte fick det på vår egen sajt) så hade vi önskat att alla legoknektar, som får var sin specialintroduktion, kunde ha ägnats mer tid i manuset. Det verkar som om man lagt allt krut på att ge dem så over the top och coola karaktäristika som möjligt att man sedan förbrukat all fantasi när de väl ska slängas in i handlingen. Lite synd. Särskilt med tanke på att en av dem t o m fick en egen action-figur!

BETYG: 5/7 Klart underhållande och rolig supersplatter på skön amatörnivå.

Fina presentationer på legoknektar som sen offas på en halvsekund.

Skön hybrid denna "Nazi from Nazareth".

Han är misstänkt lik GG:s brorsa Merle Allin.

Hög nivå här.

Jobbiga de är de där köttätande bakterierna.

Rätt så stendöd typ.

Det är ändå bäst att kolla pulsen för att vara på säkra sidan.

En abort som gått överstyr?

Ett "Deadly Prey"-moment.

Söt halvfigur.

Ett episkt ögonblick är på väg att inträffa.

Torrt men kul.

"Sieg Shalom" var det ja...

Den stillastående sågklingan ställer till en fruktansvärd oreda.

Det brukar heta att terroristerna använder mänskliga sköldar. Här: Ombytta roller.

Frenesi!

Snygga "inälvor".

Fin trailer på det vackra originalspråket.1 kommentar:

  1. Some of these images are really terrifying.I can't wait to see what you will post next! Feel free to check out this link: I Need Help to Write my Thesis

    SvaraRadera