What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 24 april 2015

THE AMATEUR (1996) Belgien, 26 minuter. Regi: Olivier Smolders.Ahhhrt...

Sammanbiten apa.

En filmare tacklar ett avslutat förhållande med att filma kvinnor i alla former nakna.

Huvudpersonen bryter genast fjärde väggen.

Låter väl som ett schyst plåster på såret och en fluktorgie utan dess like? Nja, nu råkar detta vara en pretentiös arthouse-film i bästa franska stil. Jo, vi vet att den är belgisk men den här de flesta sköna element man brukar hitta i svårmodiga franska art-rullar.

En spiraltrappa leder upp till ateljén. Perfekt för en upskirt!

Den är filmad i vackert svartvitt med medvetet amatörmässiga skakiga super-8-klipp inslängda här och där. Självklart har vi även det klassiska stenkaks-soundtracket med dragspel och en mumlande dyster voice-over.

Huvudpersonen gör mystiska tecken för att visa att han är en filmare att räkna med.

Huvudpersonen fjärmar sig från kvinnan genom att använda kameralinsen som en symbolisk vägg och det avslutade förhållandet han har bakom sig idisslar han filosofiskt över samtidigt som han filmar de nakna kvinnorna. Han verkar numera nöja sig med illusionen av kvinnan istället för den äkta varan, vilket accentueras av att han gör om sin ateljé till en blackbox som totalt isolerar hans modeller från omkringliggande verklighet.

Denna dam är egentligen inte alls buskablyg.

Ja, ni hör vilken munter och spännande film detta verkar vara och vi på Udda Film får nog tyvärr här ta på oss rollen av sinnesslöa TV-kids som gärna knäcker ölburkar på huvudet och konstatera att detta var en sannerligen seg kortfilm.

BETYG: 2/7 Snygg men tråkig och pretentiös.

Dags att slänga på en svårmodig dragspels-hit.

Tant som har impulser att strypa sin lilla hund.

En sexig dam med en överdimensionerad kilt.

Huvudpersonen pyntar så det blir mysigt.

Apan ser ut att börja tröttna på prettonivån.

Varför inte slänga in ett gigantiskt marionetthuvud?

Hela filmen, otextad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar