What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 28 april 2015

THRONE OF FIRE (1983) Italien, 86 minuter. Regi: Franco Prosperi.The night of the day of the night of the muskelhunk

Ett möte med Belial kan få den bäste att kippa efter andan.

Satans sändebud Belial kommer till jorden och befruktar en gammal änka. Detta för att föda en ondskans fanbärare att erövra Eldstronen och därmed regera världen. Samtidigt som ondskans son Morak (Harrison Muller Jr.) föds ser också hans nemesis Siegfried (Pietro Torrisi) dagens ljus. Siegfried ska enligt en profetia besegra Morak och rädda tronarvingen Prinsessan Valkari (Sabrina Siani) från ett påtvingat äktenskap med Morak. Kampen mellan det onda och det goda kan börja.

Frukten av mötet. Aaaww!

Det var värst vad Lucifer är ivrig att sätta barn till världen. Detta är andra filmen i rad vi här på Udda Film får avnjuta Ljusbärarens ivriga försök att fylla världen med onda barn (se Beyond the Door (1974) ). Denna gång är det inte fullt lika roligt, trots att kalkonfaktorn är mycket högre i denna fantasy-historia.

Onda men oerhört sexiga män går till attack.

Återigen är det pajiga detaljer som håller filmen vid liv för vem kan motstå: Muskelmän i tangahöftskynken, usla specialeffekter och världens lamaste antagonist? Trots en del avhuggna huvuden blir det tyvärr inte speciellt blodigt i denna våffla, vilket är en besvikelse när det handlar om en italiensk ripoff. Dessutom ingen som helst nakenhet heller. Istället blir det en jäkla massa fäktande i ett försök att hålla ett ihåligt manus intressant. Lama fäktscener blir man snabbt ganska trött på och skådespeleriet mellan dessa lämnar mycket övrigt att önska.

Läckra tangaskurkar mördar och skövlar.

Man får helt enkelt se till att ta tillvara på de skojiga ögonblicken i filmen. Exempelvis när man blandar in allehanda religioner och myter i en skön mischmasch, när man blandar in begreppet sekunder i en era innan klockan fanns, när vår muskelhjälte slängs ner i Galenskapens Brunn eller när Ondskans Son springer omkring i ett underställ med lädersuspensoar utanpå för att i nästa sekund ha stridsmundering på sig för att återigen i nästa ögonblick vara tillbaka i den lediga suspdräkten.

BETYG: 3/7 En hel del schysta kalkonögonblick men i övrigt en rätt tråkig rulle.

Jaha, det kunde man ge sig fan på. Huliganer med svartgula fanor. Hmm...

Specialeffektbudgeten krävde att Harrison stod absolut stilla. Det gick väl sådär.

Underställ med lädersuspensoar. Kan det bli mer ondskefullt?

Vår muskelhjälte får privilegiet att möta dessa läckra motståndare.

Vår muskelhingst kastas ner i Galenskapens Brunn. Där stöter han på trovärdiga huvuden.

Här finns även ilskna riddare. Kan oljan skydda vår musklige hjälte?

Ve och fasa! En arg svan.

Efter den ultraläskiga upplevelsen i Galenskapens Brunn kopplar vår inoljade vän av med lite bondage.

Ondska leder till dålig hy. Beware kids!

Nåt gick fel i bastun.

Teaser

Trailer

Hela filmen. Kolla in exempel på fantastiskt föräldraskap vid 8:47.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar