What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 5 maj 2016

END OF WATCH (2012) USA, 104 minuter. Regi: David Ayer.A.C.A.H. All Cops Are Handsome

Yup. Allt är svart och vitt.

Brian (Jake Gyllenhaal) och Mike (Michael Peña) är två L.A.-snutar som patrullerar South Centrals gängvåldsdrabbade gator. Samtidigt som de utmärker sig i tjänsten försöker de även på varsitt håll bygga ett familjeliv. Inte det lättaste när LAPD och framför allt snutpartnern kommer först.

En helt vanlig drive by.

Detta är på inget sätt en originell historia och i vissa fall kan den här filmen kännas som ett slags radergummi för att sudda ut gamla LAPD-synder som den avskyvärda Rodney King-historien. Detta är nämligen en utmärkt rekryteringsfilm för äventyrslystna ungdomar som vill "protect and serve". M a o inte helt olikt diverse militärsponsrade runkfilmer man kan rekrytera dumma spolingar till armén med.

Då vet vi det också.

Bortser man från ovanstående hittar man en riktigt schyst polisrulle som handlar mycket om den broderliga relationen mellan huvudkaraktärerna. Det är genomgående väldigt bra skådespeleri i den här filmen och den kanske något krystade premissen med alla dokukameror fungerar ändå rätt hyfsat då vi som tittare vant oss vid "COPS"-stilen av bilder från TV. Det bjuds dessutom på en del brutalt våld.

BETYG: 4/7 Action och bra skådespeleri får oss att ha överseende med polispropagandan.

Föräldrar: Här har ni tips på hur man får tyst på ungarna.

Gängmedlemmar är alltid så himla tjuriga.

Gängflatan fick den sexigaste bruden.

Fågeldansen gör comeback.

Detta är kul - på riktigt.

Medaljer är ett märkligt koncept.

Öhh du...du har nåt i ögat.

Marinspolingar låter sig impas av snutfarbror.

Parmiddagskonversation.

En gammal BH och annat skräp...

Varför då'ra?

Aahhh...ACAB!

Trailer. Allt blir bättre dubbat till tyska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar