What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 2 maj 2016

RETURN TO THE QUADEAD ZONE (2014) USA, 35 minuter. Regi: Louis C. Justin.Adekvat dokumentär

Chester har blivit lite till åren.

Chester N. Turner och Shirley L. Jones berättar i intervjuer om inspelningarna av "Black Devil Doll From Hell" och "Tales From the Quadead Zone".

Shirley ser ut att ha inlett en karriär som crack-missbrukare vid sidan av lastbilskörandet.

 Ja, så mycket "dokumentär" är det. Ungefär på samma nivå som Turners filmer. Okej, vi har inte ett "Black Devil Doll From Hell" (ÄN!) men det är nog en hyfsat kvalificerad gissning att även den har vissa filmiska brister. Dessutom får vi i den här rullen se klipp från både TFTQZ och den för oss osedda rullen och Turner verkar ju inte ha gjort några världsomstörtande kvalitetsförändringar mellan filmerna.

En prälle som inte var helnöjd med beslutet att medverka i "Black Devil Doll From Hell". Psyche!

Titeln på detta glorifierade bakom scenernaverk är lite missvisande då första halvan ägnas åt BDDFH så man får ge sig till tåls om man bara är intresserad av VHS-graalens tillkomst. Man skulle kunna tro, eller efterkonstruera, att den usla kvalitén på denna film är menad så för att hylla regissören. Vi har dock svårt att tro det även om intervjuerna t o m är i samma 4:3-format som de gamla filmerna.

Undra varför?

Det är ändå lite småintressant att höra hur de knepade och knåpade ihop saker med sin sketna budget och hur de åkte runt och krängde kopior av filmen direkt till videobutiker. Eftersom Turner i vissa fall ombads signera kopiorna måste dessa vara rena rama VHS-orgasmen för samlarna idag.

BETYG: 2/7 Inte mycket att hänga i julgranen trots småintressanta anekdoter.

Ve och fasa samt helgerån! "Tales..."-boken är i själva verket en bibel!

Shirley poserar stolt vid originalbilden till "Tales..."-omslaget.

Tyvärr inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar