What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 13 maj 2016

ZOMBIES: THE BEGINNING (2007) Italien, 95 minuter. Regi: Bruno Mattei.Actually...the end

Den här mardrömsfiguren får ni se mycket av.

Dr. Dimao (Yvette Yzon) är den enda överlevande från en zombiekatastrof på en avlägsen ö i Stilla Havet. Hennes skakande rapport avfärdas av arbetsgivaren Tyler Inc. och hon drar sig undan till ett kloster för att försöka få bukt med sina mardrömmar. En dag kommer en representant från företaget för att be om hennes hjälp. Det visar sig att man trots allt tagit hennes rapport på allvar och nu förbereder en expedition för att leta upp andra överlevare.

Är det ett segt YouTube-seminarium?

Ingen Jansson-rulle blir det denna Fredagen den 13:e utan istället Bruno Matteis farväl till världen.

För att motsäga ovan tes slänger vi ett klipp från "Rött Hav".

Detta blev som sagt Matteis sista film och han avslutade på ett "värdigt" sätt genom att späcka filmen med de klassiska grepp som gjort honom så berömd: Stöld, recycling och budgetlösningar. Detta är en fortsättning på "Island of the Living Dead" som vi inte haft nöjet(?) att se än, men i själva verket är det ytterligare en rip-off på "Aliens". Istället för Giger-utomjordingar har vi dock filippinozombier som i vissa fall ser mer ut att vara lånade från Lamberto Bavas "Demons"-filmer än faktiska zombier. Förutom dessa dyker allsköns muterade missfoster upp.

Alltid dessa okänsliga skämtare.

För att öka känslan av billighet (eller snarare för att spara pengar) är filmen skjuten på video istället för film. Detta gör att de inklippta scenerna från bl a "Rött Hav"(!) blir ännu tydligare. Jodå, här lånas det friskt från alla håll och kanter. Allt från story, faktiska dialogscener till filmklipp och musik. I slutet -SPOILER ALERT- känns det som om Mattei "inspirerats" av José Mojica Marins This Night I'll Possess Your Corpse (1967) och den färgglada helvetesscenen i den filmen. Som lök på laxen får vi även stifta bekantskap med en talande alien-hjärna och coneheads-barn som nakna* gummimansdansar sig fram!

Muterade dvärgar tolereras inte.

Allt detta serveras i en röra av plågsamt dåligt skådespeleri, raviner till luckor i handlingen och dubbning som ibland låter som om den gjorts på skämt. Vi skrattar till ibland när exempelvis skådisarna försöker gestalta vämjelse över de fasansfulla experiment som pågår eller när alien-bebisar löper amok, men det blir även en del ganska sega upprepningar som t ex inlednings ältande mardrömsscen.

BETYG: 3/7 Hatten av för en skön filmkarriär Bruno men denna blir lite seg emellanåt.

Konstfack har nytt vernissage.

PS. SPOILER-fråga: Vad hände egentligen med den mystiska jättezombiegorillan?

Enhet 731:s verksamhet överlevde tydligen kriget.

Ja, visst är det fasansfullt?

"Kan...inte...titta..."

*På bred östgötska* "Giuuuu...så jävla obehaglit döh!"

Obehag! Eller är det möjligtvis en märklighetsmin**?

Ja, det ser onekligen kusligt ut.

Förfärande rent ut sagt.

Deras vitala delar är täckta. Med andra ord är detta PG13?

Mystisk varelse i djungeln: King Kong?

Eller en produktionsassistent med en stor monsterhandshandske?

Är det så här kejsarsnitt går till?

Enhet 731:s arvtagare jobbar febrilt.

Ingen fjollig CGI här inte!

Det är så man kan tro att Accepts "Fast as a Shark" ska dra igång vilken sekund som helst.

Conehead-unge på crack. Håll reda på dina ungar Dan Akroyd!

En modernare (och billigare) version of José Mojica Marins Helvete?

Ventilationssystemet verkar en smula sunkigt.

Doing the rubberman dance.

Den här scenen känner vi också igen men kan inte placera. Fan...

Nuff said.

Trailer i riktigt crappig kvalité.

*Deras små kön är täckta med någon latexblobba.
**Ja just det. En sådan där min man fyrar av när man undrar vad någon håller på med eller när man vill signalera att vederbörande är helt jävla dum i huvudet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar