What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 11 maj 2016

My Iz Budushchego (2008) Ryssland, 115 minuter. Regi: Andrey Malyukov."För Stalin! UUUURRRRRAAAAA!!!"

Uttryckslös trosfuktare. Vad mer behöver man i en skådis?

Fyra unga män tjänar snabba pengar på att med inte helt hederliga medel plundra gamla slagfält från andra världskriget. Deras slacker-vardag avbryts abrupt när de plötsligt skickas tillbaka i tiden till just det krig de samlar troféer från.

Tänk att det är samma tankegångar som på västsidan.

Med ryggsäcken full av skepsis och skämskudden i högsta beredskap satte vi oss i den chipssmuliga soffan för att ta oss an detta verk. Ni känner oss på Udda Film, alltid redo. Rena rama jävla filmscouterna!

Dreadlocksnisse blir knivfriserad av skinheadsolle.

Det visade sig snabbt att vi än så länge inte är helrökta i skallen då vi genast drabbades av impulsen att starta ett veritabelt kuddkrig mot filmen med våra skämskuddar. Det formligen skrek nyrikt ryskt crap redan i de inledande sekunderna. Sedan kan man förstås tvärvända på resonemanget om vår icke helrökta intelligens då vi faktiskt tittar på sådan här dynga.

Han ser ju rätt nöjd ut.

Det här måste vara en riktig pre-runkfest för vilken 11-åring som helst för i den åldern har man en tendens att överse med dåligt skådespeleri, lama humoristiska inslag och löjeväckande manus. Bara man får action och explosioner! Filmen har även ett intelligent budskap - d v s om man är 11 år gammal. Stanna upp i ditt tv-spelande och beatboxande och uppskatta vad dina farföräldrar offrade för dig. Just det slyngel! Det känns lite ironiskt med ultrahögern i Ryssland. Jo, man har hajlande nassar där men vad är alternativet? Jo, supernationalism a la Putin med en romantisering av stalintiden. Kanon!

BETYG: 1/7 Inte superdåligt hantverk, bara pinsamt och infantilt.

Tror fan det! Han är skicklig med kniven, ollonskallen.

Male nudity! Tänk att vi lyckats få till en stillbild som ser ut att vara hämtad från en von Trier-film. En bild ljuger mer än tusen ord.

Detta är säkert någons fetisch.

Ryska Idol har skapat ett nytt boljsevikiskt Red Hot Chilipeppers.

Det VAR bättre förr. Vilken musikspelare pallar detta i dagsläget?

Krig är...gyttjebrottning?

Där kommer de där typerna igen.

Pinsamhetsmätaren slår i botten och Marty McFly roterar i sin grav.

Den tomma idiotiska blicken kvinnorna faller för.

Öhh...fan vad snygg hon är...hö hö ...ööööhh...

Motherland - Vaterland. Påtäjto - PotAto...

Kom igen. Ge ditt liv för en cyniskt konstruerad illusion.

När man ska filma en förestående explosion kan man lätt bli nervös och glömma skärpan.

Å vad gulligt! Det skådespelar...

Fake Alert!!! Aldrig i helvete att en tysk officer skulle ha en så illasittande uniform.

Rys av förlägenhet när du skådar detta musikalnummer!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar