What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 28 maj 2016

LAS LUCHADORAS VS EL ROBOT ASESINO (1969) Mexiko, 74 minuter. Regi: René Cardona.Robotkarate vs bruttbrottning

Våld mot kvinnor - av kvinnor.

Den megalomaniske Dr. Orlak (Carlos Agostí) arbetar febrilt med att försöka förslava mänskligheten men har än så länge endast lyckas skapa en mördarrobot. För att nå sitt mål att göra robotar av människor behöver han hjälp och naturligtvis tänker han inte be om detta utan ämnar kidnappa de främsta vetenskapsmännen. En av dessa råkar vara farbror till den kända brottaren Gaby (Regina Torné) och när han försvinner försöker hon med polisens hjälp gå till botten med mysteriet.

Just det! Hur nu den ekvationen går ihop.

Mexikansk stöldmatiné står på Udda Films meny och likt efter ett mexikanskt skrovmål känner man sig lite fisig efter att ha kollat på den här rullen. Det här är verkligen infantilt och känns mest som en dramabuskis.

Glädjen i att göra andra illa.

Det börjar lovande med en galen vetenskapsman, en välbyggd hjältinna och ett zombiemonster inlåst i doktorns källare men när plåtniklas till robot dyker upp känns det som han har ett och annat att lära från Michael Jacksons moonwalk eller valfri brejkdansare. Fanskapet såg så avslappnad ut att han nästan struttade fram med pimp-attityd. Det var dock lite roligt att han använde samma stil som TV-deckaren Cannon, d v s ett karateslag i nacken så är saken biff.

Dags att mata Carfax. Men så där kan man ju inte hålla på...

Vi vet, ovanstående ingredienser låter skitroliga men man tröttnar ganska snabbt. Vi kan inte relatera till den här tjusningen med låtsasbrottning mexikanerna har och det blir ju en del sådant. Det hjälper väl lite att Regina Torné såg fin ut i sin heltäckande (!) brottardräkt. Vidare vill vi spy lite i munnen åt Héctor Lechuga som spelade kommissariens assistent tillika filmens comic relief. Ja, tyvärr kryddades den korkade soppa även med sådant.

Carfax: hälften man, hälften zombie är ju ett djur så...

Filmen får ett naturligt slut efter någon timme men drar vidare ett varv till, vilket förmodligen beror på att manuset man snodde från tog slut och man behövde fylla ut tiden till långfilmsformat. Alltså krystade man vidare och slängde in ytterligare brottning. Gäsp.

BETYG: 2/7 Inledningens sköna tokerier var skoj men sedan går det utför.

...naturligtvis tar hans aggressiva lust över.

Gissa vem av dem som är comic relief.

Är det allas vår Cannon som är i farten?

Icke sa (plåt)Niklas. Säg hej till Mördarroboten.

Han släcker dig med ett välriktat karateslag.

Kan få vilken comic relief-tönt som helst att skita på sig.

Bäst att skjuta från höften!

Ingen galen vetenskapsman utan ett vansinnigt skratt.

Tydligen går han igång på S/M också. Helknasigt!

Brottningdrottning! Smaka på det ordet.

Kan det vara Kenny Hotz bortglömda syrra?

Hela filmen otextad men med YouTubes autoöversättning kan en ny nivå av märklighet uppnås.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar