What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 31 augusti 2016

NAM ANGELS (1989) USA/Filippinerna, 90 minuter. Regi: Cirio H. Santiago.Helgerån så H.A. lackar

Brad gör sin bästa Tom Berenger-imitation.

Under ett uppdrag i Vietnams djungler hamnar löjtnant Calhoun (Brad Johnson) och hans män i ett bakhåll. Calhoun lyckas fly men ett par av hans mannar blir kvar som fångar hos denna mystiska djungelstam ledda av en megalomanisk nazist. Eftersom amerikanerna planerar att bomba sönder hela området där stammen finns beger sig Calhoun tillbaka in i djungeln för att rädda sina kamrater och till sin hjälp har han rekryterat en handfull Hells Angels-råskinn!

Vernon Wells visar upp en hästsvans som t o m är mindre än Gösta Ekmans i "Morrhår & Ärtor".

Till att börja med vill vi varna känsliga bikers och i synnerhet medlemmar av Hells Angels för starka scener i denna film. Det kan krävas nerver av stål och ett isblock i magen för att tvingas bevittna outlaw-bikers åka omkring på japanska symaskiner av märket Yamaha. Såja...lugna ner er nu. Vi varnade ju er trots allt.

Brad säljer verkligen tidseran med denna jeansjacka, med trendigt uppvikt krage à la 80-tal.

Regissören Cirio H. Santiago bjuder på ytterligare en skitfest till film men denna gång med den "logiska" twisten att Hells Angels råkar partaja i Saigon och rekryteras för militäroperation annars vikt åt specialtränade elitsoldater. Bara denna detalj skvallrar om hur urbota korkad denna rulle är. Här har verkligen den gode Cirio gått all in, sagt "Fuck it!" och blåst på så att en 10-årings våtaste pojkdröm bleknar i jämförelse. Vem behöver en vettig story när man kan slakta drivor av anonyma "gooks" varannan minut?

Rob Halford-nitarmband var även väldigt gångbart i 60-talets Saigon.

Brad Johnson lyckades trots denna roll karva ut en karriär som TV-skådis i otaliga crappiga serier som exempelvis "Melrose Place" och "CSI: 'Någonstans'..." Här ska han föreställa någon slags fager texastuffing som springer omkring med ett lasso som används mer eller mindre logiskt. Folk med blick för bad guys känner kanske även igen Vernon Wells som spelar nassen/främlingslegionären/den megalomaniske infödingsguden. Han bråkade även med er favoritösterrikare i "Commando". Då hade han dock bögmustasch och inte världens minsta hästsvans.

Känslan när din harley byts ut mot en symaskin.

Vi roas mer av denna film som koncept än av det faktiska skeendet i filmen även om det finns småroliga glimtar här och där. Självklart känns filmen, och framför allt ser ut, mer 80-tal än 60/70-tal. Att filmen dessutom har världens sämsta soundtrack med billig och cheesig 80-talsfjollrock adderar ju till crap-stämningen. Rykten gör gällande att Hells Angels inte var alltför förtjusta i att deras logga representerades på detta sätt och att de stämde skiten ur producenterna. Det hade kanske varit mer adekvat att H.A. gått lös med stämjärn istället för stämningsansökningar?

BETYG: 3/7 Dum, dummare, Santiago... Pang-pang i djungeln och bikers på crosshojar. Jojomensan.

Den visuella våldtäkten är fullbordad: Hells Angels-kille lattjar med en yamaha.

Vietcong-rebellerna har tydligen uppgraderat sig med militärtransport.*

Ingen brist på anonyma asiater som gärna kastar sig in i kulregnet här inte.

Här ser den ärrade veteranen att det är fullkomligt logiskt att använda lassot vid likvidering av dessa rebeller.

Reaktionen när Hells Angels fick se denna film.

Även om denne snubbe inte hade nitbälten ville han visa att också han gillade hårdrock.

NVA-officeren insåg att denne stackare bodde i HSB-lägenhet och förstod då att den arme hyresgästen frös.

En öm H.A.-kille med sin yamaha...

Först nitar - nu dödskallar!

Ännu en pluton ansiktslösa vietnameser redo att äta bly!

Aj aj aj... Denna bild är nästan värre än alla muhammedkarikatyrer och "Piss Christ"-konstverk kombinerade.

Förmodligen insåg Santiago sitt öde i och med helgerånet och slängde upp detta blasfemiska citat som annars inte hade mycket med filmen att göra.

Trailer

Hells Angels gör entré i Vietnams djungler.

Här har vi ett lysande exempel på hur illa ställt det är med mänskligheten. Det finns faktiskt idioter som gillar musiken i filmen...

Bara för att ni inte kan leva utan det: Här har ni hela filmen - med rysk voice-over!

*Under vietnamkriget stred amerikanerna och sydvietnameserna dels mot den nordvietnamesiska armén som var en konventionell armé och dels mot vietcong-gerillan som verkade i sydvietnam och mestadels utgjordes av bönder som oftast höll sig gömd i tunnlar och bland civilbefolkningen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar