What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 20 augusti 2016

TERMINATOR: GENISYS (2015) USA, 126 minuter. Regi: Alan Taylor.He ain't looking for "Sieraaahh Caan-oh"

Äntligen! Världens undergång.

Kyle Reese (Jai Courtney) sänds tillbaka från den apokalyptiska framtiden av rebelledaren John Connor (Jason Clarke) till 1984 för att skydda dennes mor Sarah Connor mot Skynets mördarrobotar men Skynet har lärt sig av tidigare misstag och anpassat sin strategi vilket totalt ändrar spelreglerna för Kyle och Sarah.

Han är artificiell, i dubbel bemärkelse.

Eftersom vi mer och mer lever i en nostalgisk bubbla på Udda Film missar vi oftast när det kommer ut uppföljare till gamla klassiker. Det krävdes att en av redaktionsmedlemmarna skulle råka se att denna film rullade på en monitor på ett tåg på väg till Barcelona för att vi skulle bli varse om dess existens. Då får man väl kolla på spektaklet resonerade vi. Sagt och gjort.

Unga glada killar som gillar punkrock.

Vi blir föga överraskade av kvalitén på filmen som givetvis är låg. Det är ju trots allt den gamla vanliga hollywoodextravaganzan med fullt ös och lite innehåll. Värst är nog manus och dialog som stundtals är riktigt pinsamma. Det ska ju förstås också vara lite äcklig glimten i ögat för att ytterligare dra ner kvalitén och för att roa de korkade tonårshjärnor denna film är riktad till. Det gamla uttjatade receptet med setup och sedan längre fram i filmen återkoppling till "rolig" one liner. Den misslyckade guvernören Arnold är förstås tillbaka och då återigen som "älskvärd" gullerobot.

Eftersom det här är det närmsta Arnold kommit oral självstimulans är han mer än nöjd.

På den positiva sidan kan man nämna att Sarah Connor har blivit oändligt mycket vackrare i den lilla skönheten Emilia Clarkes gestalt. Nu gör hon förstås inte lika bra ifrån sig skådespelarmässigt som Linda Hamilton men hur ska vi kunna se det när vi suckar ljudligt över hennes utseendemässiga perfektion? Eftersom detta med all säkerhet är en PG-13-rulle blir det inga "Game of Thrones"-orgier i nakenhet och nakenscenen hon gör tillsammans med Jai Courtney levereras på ett "sunt" amerikanskt TV-vis. En annan positiv aspekt är naturligtvis att få höra Arnold säga "Sarah Connor" igen. Vi önskar bara att gubbfan hållit käften efter det. Redan när det begav sig ville vi kräkas på det jävla "I'll be back"-tjatet.

Burning Man - anno framtiden.

CGI:n är väl hyfsad i alla dessa vansinniga actionscener men tramsandet med tidsresaraspekten och alla alternativa scenarier denna medför blir bara seg, särskilt när Arnold ska försöka redogöra för tittaren hur det ligger till. Nej, denna serie dog som alla vet efter T2 och alla hollywooddollar i världen kan inte ändra på det faktumet.

BETYG: 2/7 Det väntade hollywoodtramset som går att konsumera som en billig fylla. Det ger lika mycket.

I denna alternativa dåtid är Sieeeraaahhh Caan-uowaah plötsligt skitsnygg.

Tyvärr blir det inte roligare än så här. Gå tillbaka till era gamla "Game of Thrones"-avsnitt istället.

Arnold smyger på med den nya dödsmaskinen: T-Teddy-FuckYaUp 1000.

Flamman gör en cameo.

Arnold är så där rolig som bara en gammal republikan kan vara.

Hollywood...

Emilia i ett ögonblick av postcoital avslappning.

Alla terminators har en ACAB-sensor.

Definitionen av "liten men naggande god".

Definitionen av "intelligent" hollywoodhumor.

Trailer

Se Emilia träna inför rollen med bonusen att få höra Arnold tala.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar