What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 22 augusti 2016

THE BLACK GODFATHER (1974) USA, 95 minuter. Regi: John Evans.Snabb karriärklättring där

Istället för dompa blir det budweiser hos ghetto godfather.

Maffiabossen Nate (Jimmy Witherspoon) ser något i den unge inte helt lyckade gangstern J.J. (Rod Perry) och tar honom under sina vingar. Inom kort har J.J. inte bara börjat dejta Nates dotter utan även börjat styra hans affärer med följden att de vita knarkbaronerna som styrt i de svartas kvarter utmanas. En våldsam konfrontation är att vänta.

J.J. har kommit upp sig. Se bara hans pråliga kontor.

På Udda Film är vi ju kända blaxploitation-älskare och även när dessa filmer har ganska liten budget kan de vara riktigt underhållande. Den här våfflan tillhör verkligen lågbudgetkategorin men är dessvärre inte jätteunderhållande.

Tony Burton visar glatt upp senaste boxningsmodet.

Manuset är löjligt och det lama skådespeleriet är superstelt. Det känns helt enkelt som om ingen inblandad i produktionen har något på fötterna.T o m den obligatoriska funkiga musiken känns B och det blir heller aldrig så dåligt att det blir kul. Rod Perry som någon slags "gudfader" är föga övertygande och det hjälper inte heller att hans karaktärs auktoritet hela tiden utmanas av den black panther-aktiga Diablo (Damu King). Så efter en trevande handling som inte övertygar en själ får vi till slut ett helt fantasilöst slut där man efter (usel) förmåga bara knyter ihop säcken.

BETYG: 2/7 Inte så kass att vi blir förbannade men ganska så intetsägande.

Jodå, Huey P. Newton ska förstås blandas in i filmen.

Dags för kalas!

Unleash da bitch!

"Take this ya honky bitch!"

Den vita gangsterbossen får återigen stryk av sin flickvän i schack varpå han storsint proklamerar: "How can a dummy like you beat me every time?" Lol. Frågan blir typ svaret.

Mobiltelefon anno 1974.

Lite vidvinkel för att skapa nerv.

Trailer

Och hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar