What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 20 november 2016

ZOMBIEHAGEN (2014) Danmark, 23 minuter. Regi: Jonas Ussing.Någonting är ruttet i Danmark

Skomodet har genomgått en apokalyps.

Danmark har kollapsat i en zombieapokalyps och en ensam tjej (Simone Lykke) söker efter sin älskade. Ett tips leder henne till en fotbollsarena där det kan finnas överlevande.

Köubenhäääuuummnn har förfallit.

"Ytterligare en zombiekortfilm med blygsam budget" tänker ni och skakar på era huvuden. Ja det stämmer men ni kan sluta med huvudskakningarna. Den här kortfilmen har faktiskt lyckat fånga en ganska genuin zombiefilmskänsla. En sådan man saknat i den uppsjö av zombierullar som likt en tsunami sköljt över oss det senaste decenniet

Konstinstallationer har tagit över världen.

Ett snyggt CGI-arbete (!) har förvandlat Köpenhamn till en öde stad och Simone Lykke är bra som den sexiga ensamma tuffingen med pilbåge. Zombiemakeupen av Benjamin Balle* (Ti-hi, fnitter, fniss) pendlar mellan riktigt bra och sisådär. Ussing serverar även en skön twist som vi gillar. Zombiefilmen lever!

BETYG: 5/7 De kan danskjävlarna**! Bra zombiestämning i denna kortfilm.

En kille som tappat fotfästet i tillvaron.

Mörkret inne på fotbollsstadion kan förklaras med sinnesstämningen danskarna kände när deras mongosupporter sprang in på plan och bestal dem på vinsten mot Sverige (Tihi!)

En vanlig söndagsmorgon på roskildefestivalen.

Ett exempel på dålig zombiemakeup. Skärpning Balle! (Fniss...)

Äsch, de har förirrat sig in på zombiecampingen.

Sexig zombie.

Det där skyhöga oergonomiska styret känner vi allt igen. Tysk cykel!

Vad fluktar han på?

Aha! Okej. 

Teaser

CGI-porr.

*Och så fick vi med även hans namn i recensionen!
** Seså, lugna ner er nu. Det är menat med värme.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar