What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 2 november 2016

SUBURRA (2015) Italien, 135 minuter. Regi: Stefano Sollima.Segertåget fortsätter

Ska man försöka hitta några fel i rullen kan man ju peka på valet av statister. Dessa ska ju inte synas men när man har en frilla modellerad efter en nazihjälm är det svårt att smälta in i bakgrunden.

Maffians planer på att förvandla stadsdelen Ostia i Rom till ett Las Vegas stöter på förhinder när politikern Filippo Malgradi (Pierfrancesco Favino), som är korrumperad och nyckeln till att rösta igenom förslaget, blir inblandad i en minderårig prostituerads död. Hans försök att tysta händelsen sätter igång en kedjereaktion av död och hämnd som destabiliserar hela undre världen.

Efterfest i "Tron"-huset!

När man hör att folket bakom ypperliga produktioner som "Gomorrah: La Serie", "Romanzo Criminale: La Serie" och A.C.A.B. - All Cops are Bastards (2012) har gjort en ny film blir man givetvis intresserad. Ska magplasket komma? Är svackan ett faktum? Eh...nej!

Quiz - gangsta style.

Istället serveras vi en ny fin berättelse om den mörka undervärlden, som nu även inkluderar samhällets toppskikt - precis som i verkliga livet. Att det utspelar sig 2011 när äcklet tillika premiärministern Berlusconi avgick i en storm av glåpord från uppretade italienare är ingen slump. Italien har en lång sorglig tradition av korruption där stat, kyrka och maffia går hand i hand. Detta illustreras på ett fint sätt i denna film.

Samurai är en mycket belevad gangsterboss.

Även om berättelsen handlar mycket om mänskligt förfall där alla möjliga slags dödssynder avhandlas är det också en välspelad gangsterrulle med intressanta karaktärer. Visst, det är en hel del stereotyper och bilden av den romska maffiafamiljen är väl inte den mest smickrande men det blir bra film av det hela. Fotot är snyggt och M83:s soundtrack är följsamt och effektfullt utnyttjat av regissören Sollima. Vi ser med spänning fram emot TV-serien!

BETYG: 5/7 Snyggt, välspelat och en tragisk spegel av samhället.

Muffinsbak på G?

Ja så är det nog.

Muffins?

Varför suger hon på glödlampan?

En stråle verkar i osynk i det där regnet.

Alltid är det nån jävel som ska bli för full.

Ministern anställer helt klart assistenter baserat på kompetens...

Märkligt sällskap ministern har.

Han är inte bara gangsterboss. Han är även en entusiastisk kock.

Denna maskulina ovana.

"Låt bli...att...ta dig...på...kuken!"

Han är...belevad.

Maffia, stat och kyrka samlade i samma bild. Hm...

Hello doggie!*

Det goda bruna.

Rafflande action på grönsaksavdelningen.

Snudd på respektlöst att räcka ut tungan åt någon som begraver sin far.

Han är - belevad.

Kaos på det romska kontoret...

Jo, håret fortsätter ju att växa efter döden.

Mycket belevad.

Inte belevad.

En representativ bild av vår älskade demokrati.

TV-spot.

Trailer

*Om ni inte förstått det än så ska detta sägas med Scooby Doo-röst.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar