What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 23 november 2016

DYING GOD (2008) Frankrike/Argentina, 85 minuter. Regi: Fabrice Lambot.Gud med stort paket

Någon är en riktigt bad lieutenant.

En seriemördare våldtar och mördar prostituerade på de mest brutala sätt. Den korrumperade snuten Fallon (James Horan) engagerar sig i fallet då han både har affärer med hallickarna vars horor mördas och dessutom har en relation med en glädjeflicka. Det visar sig snart att seriemördaren är omänsklig - bokstavligt talat.

Vad för preventivmedel finns för denna slags sex?

Dags för oss att återigen dyka djupt ner i lågbudgetträsket och anledningen till det är förstås att vår husgudinna Misty Mundae medverkar i spektaklet. Redan från första sekunden vet man vad klockan är slagen då kameraarbetet skvallrar om filmens kvalité. Överexponerade bilder som man fåfängt försökt rädda i efterproduktionen präglar filmen. Vår kopia hade dessutom ett härligt burkljud, men vi antar (och hoppas) att detta inte var ett originalfel i filmen.

Misty skådespelar så det blir alldeles suddigt.

Självklart är skådespeleriet i bästa fall på såpoperanivå och klyschorna i manus och dialog avlöser varandra. Storyn skulle ha kunnat bli en riktigt rolig film men regi, fantasi, inkompetens och budget begraver snabbt denna potentiella sleaze-fest. Synd, med så fina ingredienser som en korrumperad snut och horor som våldtas ihjäl av ett monster med en jättepenis!

Misty lackar trots denna "konstnärliga" vinkel.

Misty Mundaes förtrollande stjärnglans utnyttjas inte heller till fullo då hennes roll i stort sätt är en parentes. För att göra denna soppa ännu roligare har man även anlitat Lance Henriksen i en roll som funktionshindrad hallick. LOL. Han toppar (eller snarare bottnar) t o m Steven Seagals lågbudgetträskande med denna roll. -SPOILER ALERT- En rolig detalj är att Lance har en skyddsling i filmen. En ung tjej han tagit hand om som sin egen dotter och som nu är hans livvakt. Hon blir förstås kidnappad av monstret och i slutscenen stapplar hon traumatiserad ut ur ruinerna där slutbataljen mot monstret skett. Det första hon då får göra är att skjuta på Lance rullstol - som han precis innan klarat att manövrera själv då den är eldriven. Pimpin' ain't easy Lance.

BETYG: 2/7 Potentiell sleaze-rökare försummas av inkompetens och skral budget. Kanske kostade Lance Henriksen för mycket?

En sådan bad lieutenant.

Ett huvud med studs.

Misty vill ha lite ömhet.

Men mongot har bara ögon för flarran. Helt sjukt vad alkoholism kan göra med en man!!!

Lance Henriksen i sitt livs roll.

Filéad hjärna i en burk?

Aha! Självklart har en obducent sådant på sitt kontor.

Mariana Seligmann spelar doktorand och då är det självklart naughty librarian-looken som gäller.

En smygtitt på omslaget till nya Iron Maiden-albumet.

O vad en liten gumma kan gno.

Torsk-POV.

Visst är det normalt att gräva i offrets huvud efter att man skjutit halva skallen av honom?

Det är vad ni tror det är.

Lance stirrar petrifierat när söt tjej försöker försvara honom.

Lance gör sig förtjänt av lönechecken.

Ett klassiskt "NOOOOOOOOOOO!!!"-ögonblick

Märklig tingest i den övergivna byggnaden.

Rugguggla.

Fler märkliga fynd.

Stökigt.

Tydligen har Pro Life-rörelsen sponsrat filmen.

The saw is family!

Trailer med Henriksen och Horan. Ja alltså James Horan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar