What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 3 november 2017

ZENABEL (1969) Frankrike/Italien, 90 minuter. Regi: Ruggero Deodato.Zzzzzzenabel

Bra inledning: Tjejer som glatt nakenbadar i slowmotion samt en söt ko.

Zenabel (Lucretia Love) är en enkel kvinna dock en principfast sådan. Hon står upp för kvinnornas lika värde i en manschauvinistisk medeltid. En dag får hon reda på att hon faktiskt är av adlig härkomst och hon samlar ihop en skara av kvinnliga rebeller för att återta tronen från den onde lokala baronen (John Ireland).

Inte utan att ett äckel fluktar förstås.

Vi fortsätter vår lilla utflykt på den italienska landsbygden och hamnar återigen tillfälligt i Parco dei Mostri som vi nyss besökte i och med Meridian (1990). Det kan vi väl säga direkt är behållningen av filmen tillsammans med en del nakna damer. Det här är ju trots allt en komedi så vi förväntade oss det värsta och fick i stort sett också det.

Dessa "arma" män som attackeras av nakna kvinnor.

Komedin växlar från klassisk slapstick där man slåss genom att krossa saker i huvudet på varandra till obegripliga tokerier som bara sker. De enda gångerna det faktiskt blir lite roligt är när det är så flagrant anti-PK att man bara kan garva. Våldtäkter är tydligen humor i filmen och hjälps också upp med skön romantisk musik av Bruno Nicolai som dessutom dirigeras av maestro Ennio Morricone. Baronen anordnar även en slags rävjakt men istället för rävar har man kvinnliga oskulder. Den obligatoriska bögfjollan är också med samt en dvärg. Ja, Deodato är verkligen inget komiskt geni och han borde ha hållit sig till endast våldsfilmer istället.

BETYG: 2/7 Nu är vi generösa för det här är total dynga men återigen förförs vi av miljöerna och damerna.

Skojfriska tillbakablickar.

Gruppvåldtäkt är alltid stor humor...😏

Men tji får flåbusarna när de medeltida feministerna går till attack.

Lionel Stander är på tjejernas sida så han får kladda på.

Obligatoriska bögfjollan.

Han är på tjejernas sida...

Han ÄR tjej.

Filmens kärlekspar möts.

Kärlek börjar alltid med rape.

Fint slott i Bracciano.

Annan skön location i Tuscania.

Bert-Åke Varg.

Baronens kvinnojakt drar igång.

Den skekande Echidna i Parco dei Mostri, ja statyn alltså.

Och där har vi Orco igen!

Baronens lilla relaxhörna, komplett med bögtortyr, exotiska djur och en masserande dvärg som dubbad låter som Snurre Sprätt.

Certifierad cockblocker.

Baronen i en sexig nattskjorta och läderstövlar.

Matriarkatets hämnd!

Hela våfflan - första halvan.

Och andra halvan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar