What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 21 november 2017

LAST SCENE (1986) Frankrike/Kanada/USA, 29 minuter. Regi: Paul Verhoeven.Pålle bryter sig in på amerikanska marknaden

Svettig sex med LaGena Hart.

Regissörsdebutanten Alex (Peter Coyote) är under press av sin producentpartner att slutföra en sleazig thriller i tid men han har problem med sin huvudaktris Leda (LaGena Hart). Eftersom hon främst engagerades p g a sitt utseende har hon svårt att leverera i de viktiga scenerna. Alex bestämmer sig för att ta till drastisk pedagogik.

Lite eftersex-Jack Daniels.

Udda Film ger sig tillbaka in i TV-världen med detta gamla avsnitt av HBO-serien "The Hitchhiker". Detta givetvis p g a att "Robocop"-regissören Verhoeven är ansvarig för episoden.

Stilettpervomördaren.

Visst känns det verkligen TV över denna produktion men Verhoeven har ändå lyckats klämma in en hel del känsla av sleazig europeisk thriller i den. Allt är väldigt 80-tal på ett skönt sätt med musik, frisyrer och LaGena Hart som är urtypen för en 80-talsfräsching. Vad Verhoeven däremot inte lyckats så bra med är att klämma fram lite schyst skådespeleri ur aktörerna. I början ryggar man nästan tillbaka med ett generat leende över hur dåligt och överspelat de levererar sina repliker. Man vänjer sig dock och när inga stora känsloyttringar ska gestaltas blir skådespeleriet en smula bättre.

Ren och skär fasa!

Mitt i alla mördar-stalker-klyschor är det ändå rätt underhållande med denna metahistoria där film och verklighet smälter ihop och Verhoeven skojar till det med branschen.

BETYG: 3/7 Klart godkänd episod där en europé lyckas ta med euro-känslan till denna transatlantiska produktion.

Typisk 80-talsredigering.

Fjärde väggen ryker.

Intensiv regi i bakgrunden.

Hands on-regi.

Blombudet ser bekant ut.

Titta! Där är han igen.

LOL på den naturliga reaktionen.

Ja, det är HELT otroligt hur tunn dörren är.

Spindelmannen to the rescue.

"Peter Cooyootee" som Arne Hegerfors skulle ha sagt.

LaGena Hart: 80-tals-babe!

Peter Coyote går på trendig klubb och möter bl a Spindelmannen.

Hela episoden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar