What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 november 2017

SETTE COLPI DELL'ASSASSINO (2010) Italien, 29 minuter. Regi: Yari Pignotti.Hemkokt torture porn

Sju måste dö.

En mördare traumatiserad av sitt förflutna försöker bearbeta sin själsliga smärta genom att kidnappa och tortera intet ont anande män. Han tar sju foton av dem och dessa måste sedan föräras med varsitt litet offer från den kidnappades lekamen.

Ett brunt öga...hö hö.

Eller någonting åt det hållet, då vi tittade på en otextad version och inte förstod något av den lilla dialog som förekom. Traumat verkar dessutom ha skett på mördarens 7-årsdag så det spelar väl också in. Poängen med den här lilla våfflan är annars naturligtvis att hylla tidigare splatter- och giallofilmer samt annan italiensk skräpkultur. Man lyckas med obefintlig budget att göra ett ganska hyfsat jobb då den mitt i allt meningslöst tortyrvåld är lite småkul. Tortyroffret (Davide Cardelli) påminner lite om en plågad Ash-figur (från "Evil Dead") utan att vara lika överdrivet lökig i sitt skådespeleri.

Sju foton.

Annars är det inte mycket mer än billig amatörtortyr vi får beskåda. Det kan ju vara rätt långtråkigt men Pignotti och co. har i alla fall jobbat med rätt skojig redigering och klyschiga närbilder. Scenen med borrmaskinen är också rätt kul då man vet hur farligt nära det är att något kan gå fel i dessa nollbudgetsammanhang. Man tycks även ha tagit en asiatisk approach till det här med copyright då vi i inledningen får höra radioskval med Al Green och så använder man även bilder med ingen mindre än Madonna som rekvisita. Tydligen ska den här filmen finnas i en kvart längre version också. Verkar som man sparat det geggigaste i den här versionen.

BETYG: 3/7 Inget mästerverk men ändå rätt kul liten amatörrulle med hjärtat på rätta stället.

Ja just det, sju stycken ja.

Detta vackra verktyg.

Lek med konventioner.

Kanske en av de lamaste mördarmaskerna på länge.

Slut på tungotalandet.

Cardelli gör en cover på en gammal Army of Lovers-hit.

Det kan straffa sig att läsa herrsnusk.

Men för stunden är det så här kul.

"Du läser porr din jävel?"

Jovisst! Inget fejkande här inte. Borren är igång.

Även här.

Pam dyker upp.

Hon där...hon sjunger väl eller nåt va?

De bilderna föll tydligen inte snuskläsaren på läppen.

Därför häller han jordgubbssaft på bilden.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar