What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 27 november 2017

LE RÉSERVISTE (2012) Frankrike, 39 minuter. Regi: Mathieu Berthon.Homage till svunna actiontider

Le Rambo.

Krigsveteranen Joseph (David Doukhan) återvänder hem till sin farfars (Michael Pichet) farm efter en lång utlandstjänstgöring och blir då varse om hur den onde gangsterbossen Combaropoulos (Edouard Audouin) försöker ta över all mark i bygden inklusive familjens gård. Saker ställs på sin spets när gangstrarna attackerar och Joseph måste konfrontera både dem och sin egen inte helt sanningsenliga karaktär.

Fräsch green screen.

Udda Film beger sig ut på tunn is igen då detta är en uppenbar komedi men det är i alla fall ingen vedervärdig buskis och uppochnedväntkors i taket - vi skrattade faktiskt på flera ställen! Vi har dock lite blandade känslor angående denna film då den har potential att vara asfrän men inte riktigt når fram.

När han är civil tar han naturligtvis på sig ett randigt linne...för att han är fransman.

Till att börja med har man inte nått fram vad beträffar utseendet med filmen och den fisiga gradingen är inte speciellt snygg. När det gäller våldet har man snöat in en del på karateaktiga slagsmål och det har aldrig varit något som gett oss fjäder på Udda Film. Det måste helt enkelt finnas något skojigt eller bildpoetiskt för att imponera på oss. Här är man dessutom inte superduktiga på koreografin och vissa sparkar och slag är uppenbara missar medan andra är svårtolkade i sitt sammanhang. Då är det desto roligare med ultravåldet som givetvis inte är alltför trovärdigt. Vi skrattade högt åt en sekvens som slutade med en innovativ knivspetsning.

Han musklar sig på gården.

Filmen är en lång hyllning till gamla rullar med Stallone och Schwarzenegger. Dessutom finns en klar passning till klassikern Deadly Prey (1987) som hade mått jättebra av att filmas med höghastighetskamera. Nåja man kan ju inte få allt. Klart underhållande våffla ändå.

BETYG: 4/7 Rätt kul våldsorgie trots en del tillkortakommanden.

Han har kåtfantasier om bondtjejen.

Men varför dyker hans farfar upp som zoofilist i dagdrömmen?

Farfar bränns på likbål...

...och paret älskar hett i bålets sken.

Barn med mina i händerna.👌

Är det möjligtvis ett filmteam som speglas i glasögonen?

I Frankrike har de extremt tunna tarmar.

LOL.

Gamla fiender från Sydostasien dyker upp.

Ja, vem älskar inte "Deadly Prey"?

Här hade en schyst slowmotion gjort sig utmärkt.

Homoerotiskt ögonblick.

Trailer

Extrakt från Making Of.

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar