What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 24 december 2017

SANTA CLAWS (1996) USA, 83 minuter. Regi: John A. Russo.X-mas stalkings

Men när ska ni lära er att...

Julen nalkas och Wayne (Grant Cramer), traumatiserad av en händelse i barndomen, går djupare in i sin besatthet med Raven (Debbie Rochon) som förutom att hon är hans granne även är firad erotisk skräckfilmsstjärna. Waynes besatthet övergår i handling när han bestämmer sig för att eliminera alla hinder mellan honom och Raven.

...barnen blir djupt traumatiserade av detta horeri?

Julhelg betyder extra usla filmer här på Udda Film. Detta beror mer på kvalitén av udda filmer med jultema än vår vilja att plöja igenom berg av avföring, men men det är vår neurotiska plikt att upplysa er om filmklapparna som ligger längst ner i Tomtens multna säck so here goes.

Finkalibrigt vapen det där.

Den här rullen får faktiskt de flesta andra julfilmer vi recenserat att framstå som riktigt hyfsade då detta är bland det fantasilösaste lågbudget-crap man kan tänka sig. Russo, som fallit långt sedan han lovande inledde sin karriär som medförfattare till superklassikern "Night of the Living Dead", sysslar tydligen mest med lågbudgetsnusk och skoj nuförtiden. Här verkar premissen vara att slänga ihop en story kring några scener där bimbos strippar. Frågan är om "Scream Queen Naked Christmas", som följer med på DVD:n, var själva huvudfilmen och Russo sedan var tvungen att slänga ihop något runt den. Det känns så då allt är så asdåligt och Cramers överspelande i rollen som Wayne verkar vara ett resultat av tristessen och hur man skiter i resultatet. Han är även med och vrålar fram överspelade kommentarer mellan strippscenerna i bonusfilmen.

Wow vilket härligt paket!

Det är tyvärr för lite fokus på tomtar och jul. Istället är det mer Waynes stalker-besatthet som hamnar i strålkastaren. Våldet är ultralamt med total brist på gore. I viss minimal mån kompenseras detta av Waynes idiotiska uppträdande som kan vara smått roande. Brudarna är astråkiga då detta är det pisstråkiga 90-talet med silikon och hitlerfittor*, så den frikostiga nakenheten är inte speciellt intressant. Denna "ljuva" tidsera bjuder då förstås även på horribelt soundtrack och ledmotivet "Scream Queen" som rullar titt som tätt är ett gräsligt exempel på ihopslängd film-metal med synthbas, redan då förlegade rockman-gitarrer och en brud som skorrar rösten för att låta "tuff". Hu!

BETYG: 2/7 Det är jul och vi känner oss generösa. Med möda kryper betyget upp på en svag tvåa bara för att vi fnissade till på några ställen.

"This is gonna be the best Christmas ever!" som Wayne faktiskt utropar.

En öm scen.

Kärlek är fint.

Tänk att det alltid ska sluta så här mellan fotograf och modell.

Wayne får ett litet spel.

Vi sympatiserar lite med honom då detta är exakt hur det ser ut när vissa redaktionsmedlemmar får tekniska problem.

Tjej med mjuk fetisch.

It's going down bitches!

Av jord är du kommen?

Fler mördare borde sträck upp armarna i luften och skratta dramatiskt.

Tomten kom med stora paket i år.

Om det inte skulle framgå att det inte är helt okej att droga barn så lägger Wayne till med en "sinister" min också.

Äntligen dyker den jävla tomten upp. Katten låtsas i vanlig ordning vara ointresserad.

Intressant konstnärligt grepp att dra upp färgmättnaden till en miljon.

Pappa fräschfrilla kommer hem och upptäcker de drogade barnen.

Under tiden...jobbar...mamma.

Nu så. På med den svartsprejade tomteutstyrseln.

Yes! Dramatiskt välmotiverat skratt.

Trailer

Den färgmättade tomten kommer på besök.

Debbie Rochons skådespeleri i filmen. Betänk då att hon är den mest talangfulla av de medverkande.

*Av uppenbara skäl benämnde vi den ansade behåringen på detta vis...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar