What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 29 december 2010

DRAGON HUNT (1990) Kanada, 91 minuter. Regi: Charlie Wiener.Mustaschoid överlevnadskamp.

Våra hjältar: McNamara-tvillingarna! Här arresterade för olovligt sexiga mustascher.

Den megalomaniske nazisten Jake (B. Bob) vill ta över världen med sin privatarmé "The People's Private Army" men oturligt nog för honom har de kickboxande och karateviftande tvillingarna Martin & Michael McNamara (spelade av sig själva...) satt käppar i hans nazihjul och deras senaste konfrontation kostade Jake ena handen som nu är ersatt med en silverprotes. Givetvis kan inte detta illdåd gå ostraffat och Jake gillrar en fälla där tvillingarna kidnappas till en ö där de senare släpps lös som byte för en hord av mordiska jägare som består av allt från legosoldater och utvecklingsstörda till ninjor och bonnläppshårdrockare. Tvillingar är dock väldigt duktiga på att ta hand om sig själva och förvandlar snart jägarnas tillvaro till en mardröm.

I Kanada vill poliserna ha svar - direkt.

Man hajar till en skvätt när man under förtexterna får lyssna på en härligt äcklig 80-talsfjollrocklåt och plötsligt får se Billy Butt nämnd som kompositör. Men med tanke på att det är rena rama hårpopmetalen vi bjuds på inser man vartefter att det givetvis inte är vår egen våldtäktsdömde vän som ligger bakom musiken utan Kanadas egen lokale Butt. Tvivlet ligger dock kvar ett bra tag då hiten "Survivor" spelas typ 29 gånger i filmen och innehåller ett litet keyboardlick snott direkt från Europes "The Final Countdown". Jag tror även att det är Butt själv som står för sången på dessa light-metallåtar och den är tidstypiskt fjollig och dessutom en smula sur på sina ställen. När vi ändå är inne på musiken kan det nämnas att det övriga soundtracket är fyllt av sköna 80-talseffekter som det klassiska ljudet från en Roland D50. Nog om det!

En av bröderna hoppar i den magiska sjön. "Vadå magisk?" undrar du. Jo, när man hoppar i har man badbrallor modell shorts...

Det här är en fantastiskt dålig film som tvillingbrodern Michael McNamara ligger bakom då han både skrivit och producerat skiten. Det var inte länge sedan jag recenserade en otroligt infantil historia (Macho Man) men den här är tamejtusan nästan värre. Grejen är bara att det är så mycket mindre handling i denna att det knappt märks rent berättarmässigt då man i princip bara springer och slåss och skjuter i skogen. Skådespelarna drar dock ned nivån till roliga timmen med sin uselhet och B. Bobs överspel går inte av för hackor. Han har dessutom ovanan att sjunga galet hela tiden vilket är olyckligt då han inte kan träffa en ton rätt. Som pricken över i:et gör han även kanske filmhistoriens sämsta voiceover.

...och när man kravlar sig upp har de förvandlats till en sexigare speedo-modell.

Nu kanske ni ryggar tillbaka och instinktivt vill sky filmen som pesten, men det vore ett misstag då den bjuder på många glada skratt. Jakes skrikande, vissa kämpars slagsmålsstil, en mohikanfriserad tuffing som hanterar en bössa som en kärring samt en nitklädd mördare som ser ut att vara en hårdrockare från Finspång får den här skitrullen att blomstra. Det är lågbudget, det är stundtals överexponerat, det är fullkomligt amatörmässigt och därmed riktigt roligt.

BETYG: 5/7 Hiskelig lågbudgetsoppa som lägger allt krut på att våra tuffa tvillinghjältar ska triumfera över utvecklingsstörda skurkar.

Sexy time.

Jake: helt jävla skogstokig!

Jake med sin smidiga silverprotes hånar våra hjältar inför den stundande jakten.

Beastmaster! Med långt böljande hårdrockarhår som skulle få vilken högsjöraggare som helst att bli vild av åtrå.

Vad tusan är det där? Jo kids, det kallas kassettbandspelare!

Arg ninja och kamouflerad mustaschman.

Hatten av för Finspång. Jag är övertygad om att Rob Halford skulle vilja ligga med den här mannen.

Tjyvskytten Fat Man. Här i klädsamma hillbilly-snickarbyxor, kontrasterande nordstatshatt och armborst.

Soldat som förmodligen aldrig hållt ett gevär tidigare.

En av filmens stora gåtor: Varför i helvete flyr Jake springande på sina knän???

Återigen måste jag ta mitt ansvar och själv förmedla klipp då den här filmen är sorgligt förbisedd.
Njut av Billy Butts fjolliga toner i detta sköna montage. Kolla särskilt in hur musikvideo-"cool" Beastmaster är med sina kedjor.

Tvillingarna tar sig här an en storväxt efterbliven kille. Beastmaster tittar på.

Jake får spelet av upphetsning när han får chansen att leva ut sin misogynitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar