What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 24 november 2018

L'INTRUSO (2009) Sverige, 15 minuter. Regi: Lars Gustavsson & Oscar Malm.



Kaffe, bulle å lite gött kn...?

Man kan faktiskt göra en snygg titelsekvens med bl a en simpel IKEA-besticklåda.

Tryggve Nilsson (Christoffer Jonsson) ska just sätta sig ner för att avnjuta en kopp kaffe och en god vaniljbulle när det plötsligt knackar på dörren. En främmande man som kallar sig Chuck (Lars Gustavsson) bjuder in sig själv men han verkar vara ute efter mer än bara kaffe och bulle...

Kaffe å bulle är såååå gott.

Dags att slå ett slag för svensk kortfilm här på Udda Film och i de sörmländska skogarna pågår det våldsammare saker än man kan tro. Ja, rykten gör gällande att filmmakarna stolt proklamerat att filmen förbjöds på en filmfestival. Vi har ingen anledning att misstro det påståendet då innehållet av vissa skulle kunna uppfattas som stötande. Könsstympning är dock svår att förfasa sig över när det sker på detta vis. Detta är nämligen en komedi och dessutom en hyfsat skojig sådan på sina ställen.

Rullar kanske bättre på engelska.

Vi gillar vad vi ser redan i inledningen med den omsorgsfullt konstruerade titelsekvensen. Snyggt. Vi uppskattar även den absurda tonen när karaktärerna interagerar. Själva gore-scenen är lite jobbigt mörk (vilket förstås maskerar eventuella tillkortakommanden) och kanske inte fullt så skoj som man kunde hoppas. Vi älskar dock det abrupta slutet. Även musiken av Michael Ohlsson är bra men hade kunnat redigeras en smula bättre i filmen då vissa stycken snoppas av lite för hastigt ibland. Fast nu är vi inne på petitesser. Snyggt dock med övergången från inledningsmusik till avstängning av bandare. Hoppas vi snubblar över något mer av dessa herrar.

BETYG: 4(+)/7 Skön och välgjord liten splatterkomedi.

Tryggve är imponerad.

Heterofobin flödar!

Tryggve är som ni ser väldigt trygg i sin sexualitet.

#metoo!!!😱

Det finns inga genvägar till kärleken!💗

Måste vara gaffatejp från Biltema med den fästförmågan.

Stämningsfullt.

Kanske en bullmamma?

Chuck har hittat nåt skoj att lattja med.

LOL på det soundtracket! Bra låt faktiskt.😊

Hela rullen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar