What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 15 november 2018

RUSSIAN TERMINATOR (1989) Sverige/Danmark, 87 minuter. Regi: Mats Helge Olsson.



"Yoo bet!"

Tina Ljung är en total honey. Tyvärr har Mats Helge spökat ut henne i denna superlöjliga utstyrsel. Ser ut som nåt en billig strippa har på sig innan skiten ska av.

Mark (Frederick Offrein) har lämnat sitt våldsamma förflutna och sysslar numera med modefotografi. Under en fotosession dyker dock en mystisk herre (Timothy Earle) upp som har en hållhake på honom. Mark får ett erbjudande han inte kan tacka nej till vilket innebär att hitta den mystiske herrens dotter som hamnat i trubbel med kidnappare vilka har tagit hennes pojkvän. Mark får dock se upp så han i kommer i vägen för ryssarnas specialagent som också är ute efter kidnapparna.

Sveriges vackraste filmhår genom tiderna: Frederick Offrein!

*Ljud av smällkaramell* Nej, firandet är inte tillägnat faktumet att vi avnjuter en Mats Helge Olsson-film (även om det nog kan finnas anledning till det) utan för att er icke-favoritfilmblogg faktiskt råkar fylla nio bast idag. Så whoop-dee-fuckin-doo för det! Redan nu kan vi utlova skojsigheter till tioårsjubileet om ett år. D v s om inte jorden brinner upp innan det eller att vi tröttnar på att skriva för oss själva... Det känns som det förra är den största risken.

Han talade just i en...mobiltelefon.

Åter till den rafflande actionfilmen. Vår resumé är väl ett hyfsat försök till få det verka som en sammanhängande historia och vi tror säkert att allt var kristallklart i Helge Olssons hjärna, men faktum är att det är en salig smet till story och det är näst intill omöjligt att hålla reda på vilka som gör vad med vem och varför. Skit samma! Det gör ju saken bara så mycket roligare. Detta mixat med infantil dialog som framförs med de skönaste brytningarna, trots att vi då förmodligen ska tro att alla är amerikaner. LOL!

Tim Earle med en föregångare till de fantastiska låtsasmustascher Neil Breen senare skulle smycka sig med.

Den här våfflan går ju även under det mer adekvata namnet "Russian Ninja" men utan att ha läst på gissar vi att man insåg att ninjatåget gått och försökte då slå mynt av det mer gångbara "Terminator"-konceptet. Självklart är detta helt missvisande och den gode Magnus Cederblad (eller ADENT Cederblad som han kallar sig i rollistan 😆) som spelar den ryske ninjan (fniss) lutar mer åt en stel Ivan Drago-karaktär än en cyborg. Han måste också vara en av de lamaste ninjor som skådats, dels med den styltiga fajtingkoreografin och dels för den pacifistiska oviljan att klyva sina motståndare med katanan. Han sträcker sig t o m till att "varningskasta" en kaststjärna! 😀

Vi tar ytterligare en titt på Freddes ultrafluff till hår.

Egentligen är den här filmen bara pissdålig och tråkig...OM man nu inte råkar älska den förvirrade taffligheten som rullar på i rutan. Vi skrattade högt vid usla klipp och framför allt åt den härliga dialogen. Det är bara något otroligt charmigt över dessa horribla lågbudgetrullar Helge Olsson spottat fram och den fluffhårige Frederick Offrein är ju en fullkomligt underbar leading man!

BETYG: 5/7 Helt oförtjänt betyg då detta inte är en spektakulär kalkon men en lågmäld kalkon går inte heller av för hackor!

En söt pojke som heter ADENT.😘

LOL. Fredde i en fräsig turtleneck-tröja.

Ryska ninjor heilar med benen.

Lugn gamle turk, ryska ninjor är pacifister så du kommer inte till skada.

ADENT.

Harley Melin flämtar till när han får en "varningskaststjärna" kastad mot sig. Detta är den ryske ninjans sätt att säga "håll käften!".

Harley sexar sen till det med sina blöta Everlast-shorts som läckert slickar den gamla medelåldersröven.

Apropå medelålder, hans och danska pinuppan Helle Michaelsens karaktärer växte upp tillsammans... Här har de det skitmysigt precis efter att de misslyckats frita hennes pojkvän.😃

Hoppsan! Slut på den ryska ninjapacifismen*.

Som sagt, Tina är en riktig fox.

Här har dock Mats Helge återigen tvingat på henne den lökiga hatten.

Rafflande stunts och samma helikopter som finns i alla Matsas filmer om vi inte minns fel.😊

Briljant dialog framförd med mysiga accenter.

Frågan här är: Var ADENT för träig eller för o-träig då Matsa tog ett executive decision och dubbade honom på detta härliga vis? 😂 Dolph ler i sin icke-himmel.

Hur kan någon överleva detta fall??? Förbluffande, minst sagt.

Sexigt klipp! Vadå Helle Michaelsen i bikini??? Harley Melins slickade shorts!!! Sen kommer ett rafflande slagsmål.

Om man bortser från diverse chock-cues var soundtracket ganska adekvat ändå.

ADENT är ett bevis på att ZTV var bra en gång i tiden.

Kolla in detta fantastiskt klippta stuntet!

Notera hur mycket den anonyme underhuggaren bryr sig om ljudet av kumpaner som skriker i dödsångest i skottväxlingen.

Åsså kolla hela våfflan från början.


*Är nog med all säkerhet ännu ett nymyntat ord från era vänner på Udda Film, födelsedagen till ära och allt!
**Mer Mats Helge Olsson här: Blood Tracks (1985)The Hired Gun (1989)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar