What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 9 januari 2019

SUNSET STRIP (2012) USA, 96 minuter. Regi: Hans Fjellestad.



Romantisk nostalgi!

Slash framför Hearts gamla "Barracuda" med en Fergie som falskylar sången. Hon kanske är distraherad av det hon har i handen? Vi skulle sannerligen vara det!

Den berömda delen av Sunset Boulevard i Los Angeles avhandlas och diskuteras av och med mer eller mindre kända personer.

Det skulle också kunna vara Billy Crystal...

Återigen dags för en av dessa flashiga dokumentärer som avhandlar ämnen som ligger oss varmt om hjärtat. Det blir som vanligt mycket talking heads men det är ju trots allt underhållande när det är kända "heads" som diskuterar avsugningar i restaurangbås. Ja, mycket har hänt som cementerat Sunset Strips mytiska status och filmen tar oss igenom decennierna där den ena glamorösa eran efter den andra avlöst varandra. Nu snackar vi förstås inte klassisk hollywoodsk glamour utan mer den bacchanaliska baksidan. Samtidigt har denna mötespunkt inneburit en enorm kulturell smältdegel som påverkat hela (väst)världen. Dessa faktorer har väckt global lockelse till platsen och en av våra redaktionsmedlemmar kan vittna om att det första han ville se när han kom till LA var förstås detta kulturens mecka.

Sofia Coppola diskuterar klassiska ställen längs the Strip. Frågan är varför Stephen Dorff är där. Han säger inte ett smack.

Som musikälskare vet man ju vilken enorm betydelse denna plats har. Precis som med att "lyckas i Hollywood" gällande film har musiker alltid dragits till denna plats, som då förstås också råkar ligga i Hollywood. Många rockmyter har skapats på denna plats.

Känd manager och bullshittare.

Vi kallar dokumentären "flashig" men då menar vi inte att den innehåller an massa skojig grafik och stajliga övergångar utan flashigheten består främst i paraden av kända ansikten som medverkar, typ: Johnny Depp, Ozzy Osbourne, Mickey Rourke, Slash m fl. Eftertextanimationen av Chris Kirk är däremot en MTV-explosion av intryck.

BETYG: 4(+)/7 Trivsamt ämne som avhandlas i raskt tempo.

Klassiska Chateau Marmont.

Den något överskattade Johnny Depp.

Sofistikerade glädjeflickor ger smakprov på vad som bjuds.

Kenneth Anger är en riktig hollywooddekadenshistoriker.

Långvarig Lakers-fan som brukar sitta bredvid Jack Nicholson. Gubbarna börjar dock tappa besöksstinget efter åratal av kräftgång för världens bästa lag.

Renlevnadsprofeten Ozzy.

Peter Fonda gillar att luftfotografera.

"Jimmy Pages var så häääär lång!"

"Jack Nicholsons var så hääär stor."

Ett litet lokalt band framträder.

En institution.

En viss gitarrgud trollbinder klubbpubliken.

I en hjärtvärmande historia berättar Steve Jones om alla platser han blivit avsugen.

Rock'n'roll-dekadensens motsvarighet till kinesiska elektronikvaruhus. Party på alla våningar 24/7 i detta hotell som även gick under namnet "The Riot".

Här är några av gästerna.

Ett gäng groupies berättar förstrött om misshandel de fick utstå av gränstestande rockstjärnor.

Pussycat Dolls bjuder på familjeunderhållning.

En av våra redaktionsmedlemmar är OERHÖRT glad över att ha varit där innan de bommade igen.

Klart man kan ha ordentlig liveshow på en liten Sunset-klubb! Ascoola Jane's Addiction bjuckar på brudar som dinglar i sitt eget kött.*

Trailer

*Lugn nu, alla som känner sin inre Siewert Öholm bubbla till ytan. Det är damer som utövar body suspension (googla den kroppsmodifieringen) så det är inte riktigt samma feeling som när "Vassssp" "slaktade" tjejer på scen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar