What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 12 januari 2019

THE LOST SKELETON OF CADAVRA (2001) USA, 89 minuter. Regi: Larry Blamire.



Väck inte det benrangel som sover

Just det!

Dr. Paul Armstrong (Larry Blamire) åker med sin fru Betty (Fay Masterson) ut i ödemarken för att säkra det kraftfulla ämnet atmospherium som ska kunna utvinnas ur en meteorit som kraschat på jorden. Det finns dock andra som är minst lika intresserade av det fantastiska ämnet. Vissa är inte ens från vår egen planet. En annan borde inte kunna vara intresserade efter att ha legat begravd under århundraden i en grotta...

Kom ihåg - 50-talet kräver lite käcka huvudtiltningar.

Komeditajm på Udda Film! Ja, vi vet att det är tunn is men vi hade en känsla av att den här faktiskt skulle kunna vara rolig. Vi snackar här en parodi på gamla monster-/sci-fi-filmer från 50-talet. Och ja, man lyckas faktiskt vara lite roliga trots överdrivenheter för komisk effekt.

Han är...försvunnen.

Blamire får till en hyfsad stämning med den gamla autentiska arkivmusiken. Han skulle gärna kunna ha smackat på lite mer av den varan då det blir lite tyst i vissa scener. Fotot däremot känns inte riktigt lika bra. Dels slängs det in lite skakig handkamera som inte känns adekvat och så blir det ju inte superautentiskt när man man filmar med en vanlig DV-kamera och tar bort färgen i postproduktionen. Vidare kunde man ha ansträngt sig en smula mer med kostym och hår då Blamire själv skulle ha passat bättre med en skopa brylcreme i håret och en bättre skjorta för att sälja in 50-talsstämningen.

Ögonblicket man inser att man kan regera världen.

Vi vet att denna rulle hade en väldigt låg budget men anledningen till att vi pekar på detaljerna ovan är att vi gillar filmen och att man med små medel kunde gjort den ännu bättre. Mutantmonstret är ju härligt med sitt papier mache-huvud och vad fan man nu hittat i garderoben för resten av dess utstyrsel. Favoriten är självklart det "försvunna" skelettet som till slut börjar röra på sig med hjälp av uppenbara trådar. Blamire agerar även skön reverb-röst åt detta. Dialogen är medvetet styltigt skriven och här balanserar man mellan pajigt och roligt men lyckas mestadels hyfsat.

BETYG: 4/7 Charmig parodi som skulle kunnat vara ytterligare en smula bättre med små justeringar.

Utomjordingar anländer med sin avancerade teknik.

Här ska kittas fönster!

Nej, det är inte POV-porr, bara Animala som beter sig långt mer kattsexigt än Michelle Pfeiffer.

Hon sätter igång en hypnotisk dans...

...och professorn dansar som en Al Bundy i trans.

Klart att man får den berömda DÅNDIMPEN när en kuslig mutant dyker upp.

Strategiskt av den skrupelfrie Dr. Fleming att släppa förbi Animala så han kunde få en fin vy av hennes kattröv.

Skelettet har satt sig upp utan någon som helst hjälp...förutom de inte helt osynliga linorna.

Kuslig.

De går i samlad trupp. Väldigt samlad.

Klart som fan man blir glad av att promenera omkring med ett skelett.

"Gör som jag! Klättra ner så här."😆

Vi visste väl att Geoff Peterson* skulle styra världen!

En ABBA-video med nekrofili?

Bride of the Skeleton!!!💗💀💗

En äkta catfight.

Trailer godkänd med beröm! "You'll be STERILIZED with fear!"😂

Någon har klippt till en 6-minutersversion.

Lite skeletthysteri.

*Men googla då!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar