What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 11 september 2019

SHOTGUN BOULEVARD (1996) USA, 71 minuter. Regi: Donald G. Jackson.



"Zen filmmaking" Jojomensan...

Det börjar lovande.

Ett krig mellan två gangsterbossar håller på att blossa upp och torpeden Jack B. Quick (Scott Shaw) hamnar mitt emellan antagonisterna. Samtidigt råkar en trafficking-liga i knipa när en av de tilltänkta offren (Jill Kelly) kämpar tillbaka. Som om inte det vore nog jagas ytterligare en gangster (Robert Z'Dar) av sitt eget onda jag!

En tjej med glada spasmer. För att...??? 😟

Ja, den fragmentariska resumén är ingen tillfällighet. Detta är nämligen "Zen filmmaking"! Ett filmspråk helt utan regler som på så sätt låter kreativiteten flöda fritt. *Syrsor* BWAAHHH HAA HAAA HAAAA! Nej, det är inget skämt. Detta är det officiella uttalandet (som i och för sig kan vara en drift med hela industrin och konsumenterna...) Alltså har man våldtagit och kapat Dogma-konceptet, men bara i den meningen att man ska ha ett koncept som ursäkt för det man presenterar, och använt det för att göra monumentalt sämre klipp-och-klistra-filmer än Godfrey Ho någonsin skulle kunna drömma om.

Det här är allt Jill Kelly har på sig i nästan hela filmen. D v s ända tills scriptan glömmer att hon ska ha handklovarna på sig...

Det här är så vansinnigt dåligt att t o m kalkonerna tystnar. Inte nog med att det bara är en serie osammanhängande klipp, allt är uselt gjort dessutom. Klassiska amatörmissar som olika bakgrundsbrum på ljudspåret i samma scen, tydlig objektivvinjettering och boommickar som hälsar på i bild. WTF-ögonblicken avlöser varandra och gapskratten fastnar i halsen. Nåja, Robert Z'Dars meningslösa jakt på sig själv lockade förvisso till skratt.

BETYG: 2/7 Med en sådan monumental uselhet borde det vara roligare än så här men tyvärr... Jackson fortsätter paraden av tvåor i betyg.*

Farbror i våldsamt passionerat torrjuck med ung flicka.

Varför ser Robert Z'Dar så chockad ut?

Aha! Inte undra på när gubben har exakt lika gigantiska brillor som George A. Romero.

Den onda varianten av Z'Dar säger tittut.

Se så ondskefullt han skrattar.

Hån och illvilja!

Ren och skär ondska!!!

Onkel Kånkels syrra är med.

Ja, vi beklagar. Det är sant.

Skadeglädjen vet inga gränser.

Skådespeleriets vedermödor: Att brottas med nakna brudar.

Robert ställer frågan man vill rikta till regissören.

Robert gestaltar ett synnerligen episkt dödsfall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar