What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 8 september 2019

GORGEOUS VORTEX (2015) USA, 15 minuter. Regi: Todd Lincoln.



Modeller och monster

"Mmmhh...en sån mardröm jag har. Aaahhh..."

En modell (Jayden Robison) är hemsökt och jagad av en mystisk organisation ledd av ett skräckinjagande monster. Samtidigt är hon själv på jakt. Kvinnliga lik dyker upp överallt och på något sätt försöker modellen få ett slut på allt.

Det är inte en Sinatra-referens.

Ja det lät väl lagom kryptiskt och det beror på att det är en ganska surrealistisk kortfilm vi just sett. Till en början verkade det vara en rätt spännande lek med bilder för det märkliga flödet av klipp var rätt snyggt. Ibland kändes estetiken lite som giallo-surrealism, men efter ett tag började vi tappa koncentrationen. Det blev helt enkelt tradigt med blandningen av Versace-reklamaktiga klipp, övervakningsbilder på lik och mystiska "nameless ghouls" som poppade upp här och där.

Här sitter dom. Ghoulsen som stämde Tobias Forge.

Filmen hade delvis något men vi saknade något att engagera oss i, för modellens öde var inte speciellt intressant. Vi gillade dock den saknade förklaringen över monstret och varför detta verkade på det sätt det gjorde. En delvis förklaring fanns i modellens öde men vi snackar om själva backstoryn. Nåja, ni hajar (kanske) om ni ser den.

BETYG: 3(-)/7 Rätt cool och välgjord men tråkig.

Men likt den här tjejen tvingas de nu tyvärr förbli tysta.

"Vill du spela schack med mig?"

Kvinnornas plats när alt-högern vinner.

Uppgradering pågår.

Kom igen farbror. Du kan fortfarande!

Mysig plats att sola på.

Ett sånt litet mysmonster.

Onödigt att ha en massa kläder på sig som kan bli nerblodade.

Teaser

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar