What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 27 september 2019

LOVE AND DEATH IN THE GARDEN OF THE GODS (1972) Italien, 89 minuter. Regi: Sauro Scavolini.



Found audio-movie

Gå inte in där Orchidea! Det är The Garden of Boredom.

En tysk ornitolog (Franz von Treuberg) flyttar in i en nedgången italiensk villa med tillhörande stor park för att studera sällsynta flyttfåglar. I parken snubblar han plötsligt på en härva av gamla audioband. Han rengör dessa och börjar lyssna. Det han får höra är berättelsen om de förra inneboendes dysfunktionella förhållanden. Detta drar in honom i en situation han kommer få ångra att han nosade i.

Vi som trodde att "blue spot"-problemet var en relativt ny företeelse.

Vi håller oss kvar i det italienska 70-talet som vi trivs så i. Vi trodde dock att vi skulle bjuckas på en trevlig giallo men här skär det sig med vår definition. Vissa definierar en film som denna som giallo. Det är ju ändå ett mordmysterium men det minsta vi begär är då en handskbeklädd maskerad mördare. Ja, vi har snöat in på vissa detaljer, så stäm oss då för OCD eller något...

Erika Blanc chillar i badet.

Inte nog med att filmen inte håller vår giallo-standard. Den är förbannat långtråkig också. Smått melodramatiskt halvincestuöst relationsdrama med ett underliggande mysterium. Gääääsp... När varken karaktärer eller historian kan hålla intresset uppe börjar vi automatiskt störa oss på detaljer och fel. T ex bör den gode ornitologiprofessorn få en bragdmedalj för sin förmåga att rädda en trasselklump av rullband som legat ute i naturen under en lång tid och restaurera dessa band (genom att tvätta dem i vasken) för att sedan på något vis lyckas spela upp dessa omärkta tejper han själv rullat upp på bandspole i kronologisk ordning. Behöver vi lägga till att ljudkvalitén är perfekt?

På nåt märkligt vis påminner professorn oss om Lucio Fulci.

I vårt ADD:iga tillstånd fann vi oss också plötsligt frågande till om von Treuberg led av pungbråck då någonting bylsigt skumpade omkring i hans gubbyxor. Först trodde vi att det var ett klassiskt fall av gigantisk hängbuk som stoppats ner i brallan men så tog farbrorn av sig skjortan...

BETYG: 2/7 Poäng för foto och mysitaliensk omgivning men tyvärr var detta bara astråkigt.

"Tjolla kolla in detta! Kanske Blair Witch fast i ljudversion?"

Hur man fixar rullband.

Voila!

Louis Theroux italienske 70-talskusin Ezio Marano.

Professorn är plötsligt hip.

Tvi tvi tvi kissekatt!

Fader Adolfo är en tvättäkta fluktmunk.

♫"...Compañeros!"♬

Syskonkärlek på europeiska.

Wisky på skjutbanan? Varför inte?

Är det en mardröm eller en våt dröm?

Aha! En VÅT dröm. Hellooooo doggie!

Här börjar vi ana att farbror har ett svårartat fall av pungbråck.

Eller så är gubben helt enkelt begåvad med en mäktig penis vars like man annars bara ser på Kanal 5:s "Outsiders".

Ouch.

Trailer

Hela filmen (engelsk text finns).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar