What is this shit?

Mitt foto
HÀr presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstrÄkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hÄllet pÄ författarens humör för tillfÀllet och god smak har sÀllan företrÀde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrÄ ska lyftas fram och frÀmjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland fÄ sig ett vÀrdigt omdöme. Det Àr fritt fram att lufta allehanda Äsikter hÀr.

mÄndag 23 september 2019

THE WOMAN HUNT (1972) USA/Filippinerna, 72 minuter. Regi: Eddie Romero.



RIP Sid Haig 💗

Ken Metcalfe har av nÄgon anledning lösnÀsa och peruk. Snyggt...

Attraktiva, helst vÀsterlÀndska, kvinnor kidnappas och utnyttjas som glÀdjeflickor i den asiatiska djungeln av Spyros (Eddie Garcia) som tillsammans med sina högt uppsatta vÀnner gör vad de vill med kvinnorna. Spyros, sadist som han Àr, vill dock ta det hela ett steg lÀngre och bjuder denna gÄng upp till jakt - pÄ mÀnskligt villebrÄd.

Inte nog med att Sid pÄminner om kapten Haddock, han har samma ÀlskvÀrda charm.

HÀromdagen gick Sid Haig bort, 80 Är gammal. Vi vill hÀr pÄ Udda Film passa pÄ att hylla honom med denna tveksamma film. Grejen Àr just den att Haig gjorde sig kÀnd som den dÀr lustiga karaktÀren som alltid stod ut i sÄdana hÀr tveksamma rullar. Denna Àr inget undantag.

LL Cool Sid.

Filmen har lite karaktÀr av en klassisk WIP-rulle, som det spottades ut ett gÀng av under denna tid och dÄ ofta med Filippinerna som inspelningsplats. Haig var givetvis med i de kÀndaste av dem som t ex: "Black Mama, White Mama", "The Big Bird Cage" och "The Big Doll House". I den hÀr rullen hamnar kvinnorna istÀllet i en gyllene bur i form av en lyxvilla, men den omgivande djungeln gör det ÀndÄ svÄrt att ta sig dÀrifrÄn.

Kanske ville Ken ha Svante Grundbergs roll i "S.M.A.S.H."? Förklarar ÀndÄ inte lösnÀsan.

Haig lyfter verkligen den hÀr filmen med sin charmiga dumskallesexism. Han spottar hela tiden ur sig burdusa hö hö-kommentarer och Àr sjÀlvklart den mest lÀttlurade kÄtbocken av alla skurkarna. VÄfflan har annars potential att lyfta sig över den vanliga exploitation-nivÄn dÄ brudarna Àr ganska attraktiva och man har en skojig grundpremiss. TyvÀrr hastas filmen sönder nÀr det riktigt roliga ska börja och filmen avslutas -SPOILER ALERT- med ett riktigt antiklimax som Àr sÄ lamt att det faktiskt Àr rÀtt kul i all sin dumhet. Tur att "Turkey Shoot" som kom 1981 tog vara premissen och gjorde nÄgot bra av det hela.

BETYG: 3(+)/7 Hyfsad exploitation och Sid Haig glÀnser.

Horhuset behöver en lesbisk bordellmamma. FrÀschingen Lisa Todd tar pÄ sig det ansvaret.

Kvinnor i bur.

Sid har en vuxen nappflaska.

Ken fÄr en sÄn dyngsmÀll att peruken nÀstan ramlar av.

Även vid mĂ€nniskojakt finns det tid för en romantisk picknick i djungeln.

Svedan nÀr man fÄr ketchup i ögonen. Ouch!

Tjusig.

Inte den PK:aste trailer ni sett. 😁

Mer Sid Haig:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar