What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 31 juli 2020

ATTACK OF THE FLESH EATING TREE!! (1992) Kanada, 19 minuter. Regi: David Berube & John Bromley.



Inte ens träd orkar vara vegetarianer

När man parkerar en bil såhär framför kameran kan man i alla fall tro att det finns lite filmiskt tänk i rullen.

Ett par har bjudit in ett gäng vänner för en återförening i sin rustika skogsstuga. Tyvärr har någon använt den natursköna platsen för att dumpa dödligt gift. Detta får nu oanade konsekvenser.

Även här har vi en klassisk kamera-i-bagageluckan-vinkel. Notera dock övertydlig gifthink.

Dags att plaska omkring i den dyigaste av filmbottnar igen här på Udda Film då vi kastar oss över ett riktigt amatörverk, inspelat i svartvit VHS i början av 90-talet. Det rådde aldrig någon tvekan i våra sinnen om filmen skulle vara usel eller inte utan bara om den möjligtvis skulle kunna vara lite charmig eller kul. Nix. Det finns inget här att hämta.

Aja baja. Fan vet vad som kan hända om man gör så (Jo, vi vet).

Hur tusan kan man göra en film om ett köttätande träd och få ett så tråkigt och fantasilöst resultat? Träd äter upp människorna en efter en (utan tillstymmelse till gore) tills det bara finns en tönt kvar som -SPOILER ALERT- med nöd och näppe räddar sin fru ur gapet på trädet. The end. Ingen twist. Inga skojiga variationer på mord. Ingen karaktär att bry sig ett skit om. Det enda i hela filmen som kan tillskrivas en gnutta charm är ugglan de slängt in som slutklipp. Den tittar in i kameran och blinkar med ena ögat.

BETYG: 1(+)/7 Plus för ugglan och försöket till att ha ett skojigt monster.

OS-guld i uselt skådespeleri får frugan som hittar knullbilder på sin man med någon annan kvinna.

Nämen vad trevligt att Siouxsie Sioux kunde komma på middag!

Trädet sväljer henne hel.

Träd-o-vision.

Hon blir äten.

Flirtande uggla.

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar