What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 12 juli 2020

WARRIOR QUEEN (1987) USA, 79 minuter. Regi: Chuck Vincent.



Eller inte...

MILF power.

Ett gäng slavar säljs på auktion i Pompeji och den romerska drottningen Berenices (Sybil Danning) intresse har fångats av oskulden Vespa (Tally Chanel). Berenice är gäst hos den lokale härskaren Clodius (Donald Pleasence) men är mest intresserad av att befria Vespa som sålts till det lokala horhuset. Samtidigt börjar vulkanen Vesuvius mullra olycksbådande.

Varför piffa upp din stad med kaktusplanteringar när du kan ha huvuden på pålar?

Ha ha. Lam resumé kanske ni tycker? Men vad ska man göra med en serie bilder som inte sammanfogas av en berättelse? Om vi nämner att Chuck Vincent var en porrfilmsregissör kanske det känns mer logiskt? Håller man sig undan bakgrundsinformation, som vi på Udda Film gillar att göra, åker man på ett par smärre blåsningar. Omslag och titel är givetvis helt vilseledande och detta är förstås ingen barbarrulle. Första scenen håller däremot illusionen om att Danning skulle spela en krigardrottning vid liv då hon effektivt tar hand om ett gäng rövare efter att hennes vaktstyrka lätt blivit avpolletterade av dessa.

Invånarna hatar verkligen horor.

Efter inledning börjar dock nödlösningarna travas på varandra. Man blir lätt förvirrad när vagnarna med slavar på rullar in i Pompeji och invånarna börjar kasta saker på dem i ren avsky samtidigt som de vrålar "horor!" (LOL) Grejen är bara att vi får närbilder inklippta på när huvuden träffas av stenar o dyl, men dessa huvuden är definitivt inte slavarnas utan "döda" huvuden med utstuckna ögon (???). Detta går inte heller att logiskt koppla med att man på gatan ser en påle med ett huvud på, för varför i helvete skulle folket vråla "horor!" och kasta saker på dessa huvuden? Jättemärkligt! Och därmed skojigt. 😃

Alltså kastar de sten på dessa huvuden...

Efter detta kommer det verkliga syftet med filmen fram då slavauktionen givetvis kräver att de olyckliga säljobjekten tvingas lätta på kläderna. Japp. Så mellan klipp där Danning spelar överdrivet uttråkad och Pleasence fjantar omkring har vi utdragna softcore-scener som upprepas i det oändliga. Lyckligtvis avbryts dessa av några fåniga gladiatorfajter som bjussar på onödig (gudskelov!) gore.

???

Eftersom det är lågbudget-trash Vincent sysslar med, backad av bl a trash-legenden Joe D'Amato som producerar, snos det mängder av scener från "The Last Days of Pompeii" från 1959 för att fylla på med storslagnare klipp. Skillnaden mellan Vincents scener och de "lånade" kunde inte vara mer uppenbar. Det slängs förstås även in lama arkivbilder på vulkanutbrott.

BETYG: 3/7 Många skulle säkert gärna se denna katastrofala rulle utplånas i ett magmainferno men den sleaziga meningslösheten har sina komiska poänger.

"Titta inte! De är horor. Tvi."

Hora?

Den lokale bögen är i alla fall glad åt att se hororna. Ja, de blivande pojkhororna förstås.

Hm, kanske bäst att inspektera vissa delar noggrant om de ska arbeta som stjärtgossar.

På bordellen har de en småväxt person "anställd" var uppgift är att...skratta?

Donald Pleasences stoltaste ögonblick?

Kille med tidstypisk romersk tatuering.

Dags att gå till jobbet stumpan.

Sömlöst infogade gamla klipp.

Knappt nån skillnad alls!

Lou Ferrigno-wannabeen Marco Tullio Cao intar erotisk pose inför frisbee-golfen.

Häcklare får smaka på hole in one.

Jaha, Joe D'Amato producerar sa du? Ja ja.

"Jag är HÜÜÜÜÜÜÜLK!!!"

Lyss och lär.

Kille blir återhållsamt kåt när han ser den nya Rob Halford-kollektionen.

Den lokale bögen verkar nöjd trots motvillig stjärtgosse.

Filmar man i Rom med omnejd behöver man inte lägga mycket deg på snygg dekor.

Han är en sådan Hulk att han behöver hjälp av en liten flintis när det är rapey-tajm.

Den ofrivillige stjärtisen verkar ha hamnat i trångmål.

Vilken tur att väggen bara är gjord av svajig gips.

They Call Him One-Eye verkar vara i trubbel.

Samantha Fox kom tyvärr inte i närheten av Salma Hayeks ormdans, sin sexvana till trots. Enligt uppgift ska hon ha dött av corona nu i april detta år. RIP.

Typ inledningen. Dubbad till turkiska. Se hororna bli utbuade - på turkiska!

Donald Pleasence lismar och bjuder på furstlig underhållning medan Sybil Danning kväver gäspningar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar