What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 5 juli 2020

TRAPPED (1982) Kanada, 96 minuter. Regi: William Fruet.



Hillbilly-Henry!

Henry får självklart de snyggaste brudarna.

När redneck-patriarken Henry Chatwills (Henry Silva) fru (Danone Camden) är otrogen med den lokale SOC-representanten (Jere Beery) tar Henry sin vana trogen lagen i egna händer och tar itu med horkarlen på sitt eget våldsamma vis. Hela dådet råkar dock bevittnas av ett gäng college-studenter som är ute i skogen för att campa. Henry kan inte tillåta att några vittnen springer och skvallrar så studenterna har snart patriarken och hans gäng efter sig.

Även om han är lite små-kinky.

Yeeeee-haw! Dags för en skvätt hicksploitation på Udda Film och då dessutom med en av våra favoriter i huvudrollen. Henry Silva är härligt ondskefull i den här rullen och han styr det lilla redneck-samhället med järnhand. Hans kungliga status etableras direkt i filmens inledning då en vacker och välsvarvad ung dam skuttar omkring i skogen bara för att till slut hamna i Henrys råbarkade famn. Här etableras även spelreglerna då Henry kan rulla runt i skogen med unga nymfer men hans kåta fru får minsann inte ligga runt med SOC-handläggare.

Men titta, hon gillar't.

Den här våfflan har checkat av de flesta hicksploitation-boxar man kan komma på och vi skämtar lite med varandra i Udda Film-soffan om hur man snart hör banjomusik och att någon kommer bli tjärad och fjädrad. Detta sker då strax efteråt. LOL. Självklart dricker man även moonshine direkt ur syltburkar och sherifferna har t o m sydstatsflaggan som nummerplåt. Det är verkligen som att hamna mitt i ett SD-valdistrikt och skulle någon tycka att dessa detaljer inte räcker så åker även de jävla facklorna fram! 😆

Filmens stora pacifist protesterar vilt när rättfärdigandet av mord tas upp under lektion. Detta leder till en lite märklig sensmoral i filmen.

Allt detta gör det här till en rätt så kul film. Det är dock långt ifrån någon slags obehaglig "Deliverance"-känsla man upplever utan snarare en kul slasher-film-känsla. -SPOILER ALERT- Det senare accentueras i finalen där Henry får en tunna kokande tjära över sig och därmed förvandlas till ett svart geggigt monster med en yxa.

Inte en svällkropp i hela rucklet. Vad ska en stackars kåting ta sig till?

Det är väldigt mycket korkat agerande av karaktärerna. Att studenterna uppträder idiotiskt är ju som en hederlig slasher-premiss för att de ska hamna i trubbel men vad fan tänkte SOC-snubben med när han sätter på kåtfrun i Henrys säng? Klart svajig riskbedömning från den karlen. I och med att spänningen snarare deskalerar än eskalerar ju längre filmen fortgår så blir det aldrig riktigt en topprulle men den är ändå helt klart underhållande och är det något som eskalerar så är det Henrys våldsamhet och vilja att behålla byn i ett järngrepp.

BETYG: 4(+)/7 Henry Silva går bärsärkagång vilket räcker långt men inte riktigt hela vägen till vår Best Of-sajt.

Kanske strutta omkring lite på gårdsplanen i det halvt genomskinliga nattlinnet?

Eller varför inte paradera framför de manliga rednecksen?

Tagna på bar gärning.

"If I wus a Swede I'd sure vote fo' that Jimmie Ahh-kay-son!"

Vad trodde ni?

Henry bjussar på en klassisk uppercut.

Det tar vi en syltburksskål på.

Han kanske inte skriker som en gris, men ont har han fan i alla fall.

Plötsligt är vi i ett Lucky Luke-album.

Lame duck-sheriffen får sig en uppläxning av Hillbilly-Henry.

SD-väljarna på väg till valurnorna igen och snart fastnar vårt garv i halsen.

Denna bild må vara från inspelningen 1981 men är rykande aktuell idag. Klart talande bild.

Ni trodde att Tar-Man från "Return of the Living Dead" var först? Omvärdera den tanken.

Trailer

Hela filmen - PÅ TYSKA! 💪



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar