What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 6 juni 2021

CAN I CALL YOU? (2006) Australien, 12 minuter. Regi: Edward Lyons.



Internetdejting är så givande

Perfekt! Fräschingen reagerar positivt på din första komplimang.

En ung kvinna (Abby Coleman) går på middag men en man (Damon Herriman) hon träffat på en dejtingsajt. Det blir snabbt tydligt att mannen inte är den ultimata drömprinsen. Kanske får hon bittert ångra denna dejt?

Reaktionen när du säger att du är förälskad i henne.

Kortfilm på Udda Film brukar sällan sluta väl då vi plöjt igenom en uppsjö av mediokra till rent usla exempel på formatet, men ibland hittar man ett guldkorn i gödselstacken så vår masochism fortsätter. Vi hade av förklarliga skäl noll förväntningar på denna och inledningsvis verkade det bli ytterligare en dussinhistoria.

Hitler-gestikulerandet hjälper inte heller.

Efter inledningens dejt börjar det dock bli riktigt intressant och det syns att Lyons har koll på slasher-genren med tempot och atmosfären. Clownmasken till trots är det en välspelad maskerad galning vi får se. Med "välspelad" menar vi hur denne utan dialog uppträder och hur han gestaltas av kamera och klipp. Filmens sista akt är en skön och kanske inte helt oväntad vändning och trots att man kan ana ett stänk humor i den behåller man en mysigt brutal ton. Bra där!

BETYG: 5/7 Välanvända 12 minuter med gott öga för slasher-genren och skojigt slut.

Kanske kan du få henne på bättre tankar om du ringer 18 gånger? (Det var lättare att göra film förr när det fanns sådana här stora tydliga telefonsvarare.)

Clowneriet har missbrukats kraftigt i skräckgenren.

God jul?

Mördare tröttnar aldrig på denna skojiga lek.

Snyggt argento-esquet!

Ytterligare ett skitsnyggt klipp i slowmotion.

Va fan? Varför är inte Zipperface representerad? 😥

Såja!

Ett s k Ed Gein-spa.

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar