What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 15 juni 2021

DEAD BAIT (2016) Norge, 13 minuter. Regi: Lars-Erik Lie.



Mitch Baywatch har en del att lära här!

Den minen förtäljer att det är en sketen jävla iPhone hon har.

Lisa (Emy) är helt utmattad efter en lång språngmarsch mitt ute i ingenstans. När hennes sista droppar vatten tar slut stapplar hon in i skogen där hon lyckligtvis hittar en sjö. Det uppfriskande doppet tar dock en dödlig vändning och Lisa sjunker ner under ytan. Som tur är har fiskaren Tryggve (Memnock Didriksen) sett henne och kan komma till undsättning. Eller?

Svettig och utmattad som hon är börjar hon frysa och hosta???

Vi klämmer in en liten norsk kortfilm och så fort den rullar igång doftar den av amatörism. Skådisarna och redigeringen övertygar inte men vad gör det när Emy snart kastar sina små paltor för att ta sitt uppfriskande dopp? Saker degenererar snabbt när Tryggve försöker få liv i Lisa och filmmakarna lyckades visst i sitt uppsåt att provocera sin omgivning. Redan promotion-bilderna lyckades få dem utkastade ur någon Facebook-grupp. Vi kan väl förstå varför i dagens ängsligt skitnödiga samhälle men trots sin vulgära och blodiga natur har vi sett tonvis med filmer som är värre än denna. Förrförra filmen vi recenserade t ex, Brigade of Death (1985). med sitt sadistiska våld är långt värre än denna komedi. -SPOILER ALERT- Så även om vi har en förmodad nekrofilvåldtäkt på en naken kvinna och avbitna penisar är tonen så tramsig att endast Siewert Öholm-ättlingar* kan uppröras.

BETYG: 3(-)/7 Ingen höjdare direkt. Lite småkul med Tryggves korkade beteende och plus givetvis för Emys icke-garderob.

Kameramannen ville inte missa en glimt av Emys nakenhet så då fick det där tramset med att ha en rak horisont i bild slängas åt sidan.

Storfiskaren Tryggve ser nåt han vill ha på sin krok.

Söt random fågel!

Have no fear - Tryggve is here!

"Hur var det nu Mitch Baywatch gjorde?"

En inre kamp pågår i Tryggve.

Bäst att lägga henne i framstupa...öhh, framstupa läge bara.

Whut?

"Vad sa ni fröken?"

Det kliar i huvudena.

Det där fejset känner ni igen!

Det blev för mycket lingonsylt vid lägerelden.

Se hela våfflan HÄR

*För att inte uppröra faktiska ättlingar till den legendariske journalisten och TV-profilen vill vi klargöra att vi menar människor på samma moralistiska plan som den salige (pun intended) Siewert. 😀
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar