What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 24 juni 2021

SMOKE AND MIRRORS: THE STORY OF TOM SAVINI (2015) USA, 91 minuter. Regi: Jason Baker.



Ett unikum

Robert Rodriguez: Fanboy!

Tom Savini är en levande legend inom skräckfilmsgenren för sitt arbete som makeup-artist. Han är dessutom skådespelare inom teater och film. Han har agerat stuntman och stuntkoordinator samt har även gett sig på regissörsyrket. Det här är berättelsen om hans liv.

Alice Cooper om sin gode vän "Bob" Savini.

Det är ofta en specifik typ av dokumentärer dyker upp här på Udda Film. Genrespecifika sådana som lever på ämnet eller subjektet de porträtterar och därmed åker på en räkmacka vad beträffar att hålla oss intresserade. Detta är verkligen inget avsteg från den trenden. Det här är vad man skulle kunna kalla en feelgood-dokumentär som inte dröjer sig kvar vid tunga ämnen och som endast speglar subjektets synvinkel. Kanske inte så konstigt när Savini och hans kompisar är de exekutiva producenterna...

Tom flytt' int'!

Detta är ändå en kul dokumentär för Savini är som sagt ett unikum. Han är en man som lyckades göra något så geekigt som makeup-effekter till filmernas största dragplåster och hans namn drar ibland mer uppmärksamhet än regissörens. Även om berättandet är ensidigt är det spännande att höra Savini tala om sitt liv. Eftersom han är en rockstjärma när det kommer till att göra spektakulära specialeffekter kan man lätt tro att skådespeleriet är en kul bisyssla för honom, men som det mesta han tar för sig involverar det riktig passion. Med den passionen och den positiva energi han utstrålar har han lyckats göra ett avtryck och dessutom att göra det från en så osexig bas som Pittsburgh.

BETYG: 5(-)/7 Ett feelgood-porträtt av en levande legend som berättas i traditionell form.

Tom hade en supercool morsa som tog med honom på bio för att se filmer som denna. 💗

Tom har minsann gjort fjollig musikal - och han gilla't!

En annan Pittsburgh-legend.

Tom höll sig mest bakom kameran i Vietnam men det kunde hända att han öppnade eld mot...

...detta!

Tänk att Corey inte lyckades göra en enda bra film efter "Friday the 13th IV". Notera att han desperat promotar sitt fantastisk musikprojekt Corey's Angels.

Man skulle kunna tro att detta traumatiserade Corey som barn men det var nog tyvärr andra saker som spelade in där.

Nej, det är inte japansk porr utan bara ett exempel på Savinis gore-trolleri.

Tom gästar Letterman.

Toms farsa - plus nån snubbe till höger. *Syrsor*

Tom badassar sig tillsammans med Danny Trejo.

Tom gullar sig tillsammans med Danny Trejo.

Trailer/Teaser

Självklart vill inte vi heller missa tillfället att promota "The Feldogs" fantastiska musikprojekt. 😁

Ni trodde framträdandet ovan var nåt i hästväg? Kolla då in detta klipp där man ännu inte kommit på att playback kanske kunde vara en bra idé.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar