What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 28 april 2010

DUNKELHEIT - THE STORY OF VARG VIKERNES (200?) Norge, 19 minuter. Regi: Okänd.

Jaha ja... Då har de jävla idioterna här på Blogger.com saboterat bilduppladdningen här på sajten så att allt ska bli 25 000ggr jobbigare för mig. Det är inte första gången de "förbättrar" sajten och därmed adderar irritationsmoment. Det är alltid tråkigt att vara beroende av gratissajternas nycker, men vad ska ett stackars hjon göra? Nu tvingas jag länka till externa bildsajter. Få se hur det går. Kanske någon kan tipsa om en schyst gratisblogg som Udda Film eventuellt kan flytta till?


Image Hosted by ImageShack.us

Hemmasnickrad amatördokumentär om Vikernes dåd.

Image Hosted by ImageShack.us
Spännande textskylt...

Här har tydligen någon glad svartklädd entusiast klippt ihop sin egen lilla dokumentär om det ökända mordet Vikernes begick på Euronymous. Nämns görs förstås även kyrkbränderna Vikernes dömdes för. Den okände "regissören" har snott klipp från "Once Upon a Time in Norway" och "Satan Rides the Media" samt fyllt ut luckorna emellan med textskyltar - MÅNGA textskyltar. Detta resulterar i en riktigt tråkig liten dokumentär trots att ämnet är kittlande med en dåre som inte drar sig för att bränna ner kyrkor eller att sticka kniven i folk. Vinkeln är pro-Vikernes och man kan faktiskt till viss del sympatisera med galningen då kristendomen är hyckleriets galjonsfigur, men att därför skrida till eldfängd handling är ju bara utvecklingsstört. Vad beträffar mordet verkade Vikernes adoptera USA:s filosofi om förebyggande attack då han tydligen upplevde att Euronymous planerade att döda honom. Det må vara hänt men i ett civilserat samhälle sätter man inte igång dräper folk bara för det, undantaget är ju förstås om man tillhör den undre världen...

Image Hosted by ImageShack.us
En glad Varg tar emot sin dom.

Det är skojigt att titta på dokumentärer om satanister, hedningar och andra lustigkurrar men då kanske det är bättre att ta sig an en "riktig" dokumentär istället. Om ni ändå känner för att spisa lite amatörihopklipp kan ni hitta den här på YouTube i två delar.

BETYG: 2/7 Jag känner mig storsint och ger denna film en svag 2:a då amatörentusiasm ändå måste uppmuntras*!

Image Hosted by ImageShack.us
Fler skitspännade skyltar...

Image Hosted by ImageShack.us
Ett litet fängelsestraff är inget som sänker Vargs humör inte! KRIS: Kriminellas Revansch I Samhället.

*En filmskapare skulle säkert bli JÄTTEuppmuntrad av det betyget...

TILLÄGG:
Ja som ni märker ser de nylänkade bilderna ut som skit och jag får roa mig med att försöka komma runt även detta problem. Under tiden beklagar jag den sänkta kvaliten på denna annars så supermysiga sjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar