What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 april 2010

PSYCHEDELIC FEVER (1968) USA, 69 minuter. Regi: William Rotsler.Children of the revolution...eller kanske exploitation.

Anarkisthippies?

Här har vi ytterligare en dokumentär som vältrar sig i nakenhet under förevändning att man porträtterar hippierörelsen. Objektet är ju otroligt tacksamt då alla VET att hippies inte gör annat än springer omkring nakna och knarkar! Så vi får alltså se hippies som dansar nakna, äter vattenmelon nakna, "spelar" musik nakna och... ja ni hajar. Upplägget är sådant att man rullar dessa mestadels nakna bilder samtidigt som man på ljudspåret kör intervjuer med hippies där de beskriver sin vardag och sina liv. En och annan "square" får även komma till tals, om än som hastigast. Detta varvar man med långa psykedelsika block där nakna brudar dansar ihopklippta med kaleidoskopiska effekter och ljudkollage. Woah..trippy dude!

Ena skylten till Mecka. Andra kan ni väl lista ut själva.

Jag är inte speciellt förtjust i den valda berättarformen då bilder och audiospår ofta berättar varsinn historia och det är svårt att fokusera på någon av dem. Ironiskt nog distribuerades även denna film under namnet "Like it is" vilket är en sanning med modifikation då väldigt mycket i filmen känns arrangerat. Tydligast är det väl med de psykedeliska blocken där man bara hyrt in nakna gogodansöser som ska dansa spastiskt. De flesta "dokumentära" nakenaktiviteterna är också ganska uppenbart konstruerade. Nu gör ju inte detta så mycket då en naken oförstörd kvinnokropp är ett av naturens under. Tyvärr kan jag inte uttala mig lika jämlikt om den manliga motsvarigheten, men de får väl dingla på så mycket de vill. Men även om filmen är fylld till bredden med vackra kurviga damer blir det rätt så långtråkigt efter ett tag eftersom inget spännade händer. Jag antar att det skulle vara ganska stimulerande att kolla på den under ett haschrus och då tänker jag närmast på gogo-/psykedelikablocken, men sådant håller ju inte den här skribenten på med då man bara får ont i huvudet efteråt...

BETYG: 2/7 Långtråkigt och händelselöst. Filmen får dock plus för inblicken i denna magiska tidsperiod, om än superytlig, och alla sköna naturliga nakendamer.

"Så gick det till när farfar var ung, när farfar var ung..." Jodå, hippies gillar att dansa nakna till vardags.

Givetvis är den klassiska findekorerade folkabussen representerad!

Sånt här gillar dom, di där hippiesarna. Men ser inte bilden lite väl arrangerad ut..?

En mustaschoid hippie njuter av sin eftermiddagspipa...med tobak i...kanske...

Duuuuude...Nu börjar trippen.

Groovy med kaleidoskoppinuppa.

Aj aj då, här har vi hamnat i en snedtripp. Just det, exakt så här ser det ut då!

Jaså? Yorrick dyker upp i snedtrippen? Är detta en Shakespeare-diss?

Snart är det 1:a Maj gott folk!

Till skillnad från förra filmen så kroppsmålar man här utan erotiska baktankar.

Ett tvättäkta flower child dansar loss ordentligt.

Mannen till höger är otroligt fri!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar