What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 8 april 2010

THE LOST EMPIRE (1985) USA, 83 minuter. Regi: Jim Wynorski.En debut som visade vad som komma skulle...

 Mystiska busar som ät på väg till jojo-VM med sina modifierade kaststjärnor.

Jim Wynorski har spottat ur sig tonvis med billiga produktioner vars främsta syfte är att visa upp lättklädda damer och därmed göra en snabb hacka. Redan i denna debutfilm var spåret utstakat och har sedan dess fortsatt i samma "goda" stil. Vi följer här den tuffa och egensinniga snuten Angel (Melanie Vincz) vars snutbror blir dödad av ett ninjaliknande gäng vid ett rån i en juvelbutik. Busarna, som jobbar åt den ondskefulle Chuck Lee, är ute efter en juvel som utgör ena halvan av paret kallat "Eyes of Avatar". Den andra är redan i Lees ägo och med det fullbordade paret kan han styra världen. En typ som heter Sin Do har någon mystisk länk till Lee och håller till på en ö där han lever som en kung och bedriver märkliga tävlingar i kampsport. Angel beslutar sig för att åka dit för att skipa rättvisa men en hake är att tävlanden endast slääps in i grupper om tre så Angel frammanar, av någon outgrundlig anledning på magisk väg, indian-squawn White Star (Raven De La Croix) samt rekryterar även den tuffa brottslingen McClure (Angela Aames) med löfte om tidig frigivning från det udda kvinnofängelset hon sitter inne i. De tre tuffa (och bystiga) damerna beger sig till ön och utsätts där för tuffa tester och träning. Samtidigt försöker de luska ut hemligheten bakom den ondskefulla sekten som leds av Sin Do. Och var är Chuck Lee..?

 Angel sparkar karsloksröv samtidigt som hon stoltserar med ett snyggt 80-talspannband.

 Duktigt av mig att beskriva handlingen så utförligt när den är så pass irrelevant. Som sagt, grejen här handlar om att visa upp billiga brudar i mer eller mindre avklätt tillstånd. Wynorski lyckas klämma in de mest udda avklädningarna. Kolla t ex bara in gyttjebrottningen (!) i kvinnofängelset. Absurt så det blir skoj. Tyvärr förtas den mesta kalkonglädjen av att karaktärerna fyrar av den ena glimten-i-ögat-kommentaren efter den andra. Det ska de ge fan i! Finns det något mer irriterande än sopor som försöker vara roliga? I övrigt bör nämnas att rekvisita och effekter är superba! Löjliga ljuseffekter och en och annan papier mache-staty föreställande något vidunder. Tummen upp för det. Allt som allt är det dock en besvikelse med allt uppvisande av "självdistans". Hade man plockat bort detta och ersatt med några fler rövar och bröst hade betyget skjutit i höjden. Nu blir det bara:

BETYG: 2/7 Kalkonfest med T&A som grusas av "tuffa" och "roliga" repliker.

Kultstjärnan Raven De La Croix ser också till att läxa upp en karl.

Konstiga kläder de har på kvinnofängelset. 

Man måste alltid besöka duschrummet på ett fängelse. (Hellre det än bollhallen...) 

Är inte Sin Dos sekt en smula fascistoid? 

 Här är de: Charlie's A... Nej fan, det är ju tre andra bimbos!

 Lite comic relief à la 80-tal: En stereotypgay.

 Fascistoid OCH satanistisk?

Vad nu? Är de Manowar-fans nu också? 

 Rafflande gladiatorfajt.

Naturligtvis en ondskefull boss som klappar ett husdjur och ja: Texten betyder "Excellent..."

 På 80-talet var det enormt populärt med solarier...

Laserkanon som skulle få Freud att kissa på sig av upphetsning. 

Enastående effekter. Take that James Cameron!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar