What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 maj 2010

ANGER SEES RED (2004) USA, 4 minuter & DEATH (2008) USA, 1 minut. Båda regisserade av: Kenneth Anger.


Kenneth Anger-festivalen fortsätter.


Ehhh...???

Förmodligen ser Boston Red Sox-fans rött när de ser denna mans kepa.

En man i blå t-shirt och röd baseball-keps knallar omkring och tar in dagen. Han kollar in en staty av Rudoloph Valentino, lägger sig i en park och solar samt kollar in stoppskyltar. Allt detta ser vi genom kamerans rödaktiga lins. Mitt under solandet sätter sig mannen upp, tittar in i kameran och säger: "I am Red". Samtidigt flashar något mystiskt tecken i bild. En gubbe, som ser ut som Anger själv, kommer fram och instruerar mannen där han ligger i solen. Filmen avslutas med att mannen går in i ett hotellrum, tar av sig kepsen och tittar ut genom fönstret med en kikare.

Mystiska ockulta tecken susar förbi! Borde man kunna innebörden? Ack så ignorant...

Fullkomligt obegripligt och därmed rätt kul. Kanske borde jag läsa på min ockultism då det mystiska tecknet eventuellt kunde ge en ledtråd? Förmodligen inte.

BETYG: 3/7 Kul om man uppskattar den poänglösa humorn.


Bilder av död.

En söt filur. Ni ser - döden är inget att vara rädd för.

Det här ser ut att vara något som liknar en kortare variant av Angers och Nico B:s "Hollywood Babylon" där man får sig en snabbtur genom LA's Museum of Death. Här ser vi också olika dödsrelaterade artefakter men denna gång är dessa endast belysta med det flämtande och rörliga ljuset av en lampa i en annars mörklagd omgivning. Stämningsfullt och lite mysig (och komisk) spöktågskänsla över det hela.

BETYG: 3/7 Döden är läskig - och gullig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar