What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 maj 2010

I'LL BE WATCHING YOU (2007) USA, 5 minuter. Regi: Kenneth Anger.


Ytterligare en Anger-rökare i den pågående minifestivalen!


Adekvat titel på testosteronstänkare.

En voyeurs drömyrke?

En väktare övervakar sina monitorer på ett kontor och ser hur en bil med Mr. X livvakt dyker upp i garaget. Livvakten möts upp av ytterligare en väktare. Snabbt inleder de båda männen i garaget en ångande sexakt samtidigt som väktaren vid monitorerna följer skeendet med stigande spänning och upphetsning.

CSI: The Castro*!

Det här är en riktigt skojig film särskilt med tanke på att hela förloppet utspelar sig med The Polices "I'll be watching you" som soundtrack. Vi får alltså en bögporrig musikvideo till deras superhit. Filmen har även utseendet av en cheesig och "snygg" 80-talsmusikvideo med luddigt filter och pricken över i:et - ficklampsbelysning! När väktaren suger av livvakten lyser den sistnämnde på det erotiska skeendet med ficklampan. Très chic! Anger får till en rolig lek med ord då han förvandlar övervakningen till ren voyeurism. Valet av yrkesrollerna lär ju inte vara någon slump heller då livvakter och väktare har till yrke att "watch over" sina klienter. Vi blir även tydligt medvetna om att de lekande männen vet om att de betittas, inte bara för att de fläker ut sig på motorhuven i ett övervakat garage, utan även för att den ene tittar upp i kameran. Ahh! Anger har satt en fin spegel på "The Male Gaze".

BETYG: 5/7 En riktigt rolig "musikvideo" med semantisk knorr och ett sjuhelvetes bögande!

Två kollegor möts...

Det vakande ögat.

Kollegorna gillar varandra - mycket!

Monitorvaktens puls ökar och han får ett plötsligt behov av att fukta läpparna.

Som ni tydligt kan se på vaktens avsmalnade blick har han uppnått ett tillstånd av extrem sexuell upphetsning.

Ahh! Den gamla ficklampan har åkt fram.

Tittut.

Mer stajlig ficklampa!!!

"Isch YNF Häääh!"

*Ett välkänt distrikt i San Fransisco känt för sin oändliga tolerans för ostbutiker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar