What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 11 maj 2010

THE MAN WE WANT TO HANG (2002) USA, 14 minuter & BRUSH OF BAPHOMET (2009) USA, 4 minuter. Båda regisserade av: Kenneth Anger.


Kenneth Anger-orgien fortsätter...


Konstutställning med Aleister Crowleys verk.

En sån ondska att ha ett så osymmetriskt ansikte! Påmminer mig om nån hmm...

Just det, varken mer eller mindre. Kameran glider över ett gäng av Crowleys målningar till ackompanjemanget av Anatol Liadovs toner. Jag kan inte påstå att jag finner Crowleys verk speciellt intressanta på något vis och även om han spände över en mängd olika stilar ser det mesta bara fult och intetsägande ut i mina ögon. Den enda målning som väcker min nyfikenhet och empati är den sista där ett gäng klädda i röda munkkåpor bär iväg med en stackars get mot okänt öde. Denna film hade nog fungerat bättre i form av broschyr eller bok.

BETYG: 1/7 Gäsp...

Kanske nåt att ha hängande i hallen? Ett leende som får Mona Lisas att blekna...

Ack! En demon med felvända tummar. Hur förvriden kan ondskan bli???

Här har vi den stackars geten. Eller är det Baphomet själv? Söt är den i alla fall.


Mer Crowley-konst...

Uj uj! Farbror som liknar David Schwimmer med de där siffrorna Vincent Price talar om på bröstet.

I denna film slipper vi i alla fall genomlida så många verk av "The wickedest man in the world" och den elektroniska musiken ger konsttittandet en dimension av mysigt obehag. Men återigen är konstverken bara fula och ointressanta.

BETYG: 1/7 Lite hårt kanske då denna kortis inte är lika seg som "The man we want to hang" men ändå - en ganska meningslös kortfilm.

Erotik på hög nivå när afrotjej drar i pinocchionäsa. Vad är det för skön symbol där i bakgrunden?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar