What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 4 november 2010

HARD TO DIE (1990) USA, 84 minuter. Regi: Jim Wynorski.Bimbofest deluxe!

Bimbosarna skiter nästan på sig när...

 Ett gäng brudar extraknäcker en kväll med att inventera en massa underkläder åt företaget ACME Lingerie. Företaget ligger i en skyskrapa där vaktmästaren är ingen mindre än Orville Ketchum (Peter Spellos) som tidigare felaktigt misstänktes för seriemord på ett gäng college-brudar. Naturligtvis får Ketchum leva med detta stigma och han gör inte saken bättre genom att agera som en karikatyr av en seriemördare/zombie. Under kvällen anländer även ett specialpaket innehållande en antik själalåda. Tyvärr är denna låda förvaring för den riktige seriemördarens själ och frågan är då om någon är dum nog att öppna lådan...

...Orville Ketchum uppenbarar sig i hissen.

 I den här rullen fortsätter Wynorski i samma goda stil som föregångarna "Sorority House Massacre I & II". Istället för att släppa filmen som nummer tre i den här serien valde man att istället casha in på megasuccén "Die Hard" och döpa filmen därefter. Detta ÄR dock del tre i ovan nämnda serie, vilket blir tydligt då vi i flashbacks får se några av morden från förr. För er som inte vet vad god Wynorski-stil är kan jag berätta att det handlar om extremt korkade filmer med urblåsta bimbos som vid första bästa tillfälle lättar på kläderna. Även i hans skräckfilmer, som i denna, är våldet och skräcken sekundär till lättkläddhetsfaktorn. Trots att vi bjuds på rena rama duschstafetten handlar det aldrig om "full frontal nudity" som de säger på andra sidan pölen, utan bara mängder av T&A. Som vanligt är skådespeleriet uselt och humorn är låg. Ketchum tar en hel del dödligt stryk men kommer hela tiden tillbaka i bästa (läs: sämsta) seriemördarstil. Lite väl mycket glimten i ögat för min del. Nåja, jag får vara glad att man inte degenererar till trampa-på-krattan-nivå i alla fall. Det roligaste är ju naturligtvis brudarnas dialog och ursäkten för att paradera dem i mer eller mindre avklätt tillstånd. Otroligt korkat på ett schyst sätt.

Bossen på ACME Lingerie har just "intervjuat" en arbetssökande, men vad är det han håller i handen..?

 Letar man efter brutalt seriemördarvåld är man helt fel ute då våldet till stor del handlar om den klassiska spruta-ketchup-på-väggen-effekten och trots att ett och annat magasin av automateld töms i olika kroppar ger det inte alltför synbara spår. Nej, detta handlar mest om bimboexponering på låg nivå. Snabbt producerat skräp på en låg budget som för den invigde ändå ger en viss behållning.

BETYG: 3/7 Man vet vad man får av Wynorski. Det är skitkorkat men ändå stundtals kul och T&A är ju alltid trevligt.

Tjejerna skådespelar att det är obehagligt att bli nersprutad av sprinklersystemet och vi kan riktigt känna hur jobbigt det är för dem...

Superflashig andeeffekt!

Bimbo nummer 1 tar en dusch. Men varför har hon trosor på sig?

Nyduschad och arbetsklädd!

Bimbo nummer 2 tar en dusch. Men varför har hon trosor på sig?

ELLER!? Mina ögon måste spela mig ett spratt.

Så här brukar det f ö se ut när jag själv duschar. Det är för jävla skönt att duscha!

Bimbo nummer 3 tar en dusch. Inga trosor? Vilken libertinbrutta!

Nyduschade och med arbetskläderna på. Härligt!

En bira kan pigga upp på jobbet.

F d Page 3-modellen Robyn Harris, eller Gail Harris som hon egentligen heter, fick börja skådespela för att hon hade så mycket ehh...talang. Ja, så var det!

När man har ett slitsamt jobb är det viktigt att man har bekväma arbetskläder.

Gail Harris, nyss iförd röda trosor, har bytt om till ljusa duschtrosor istället.

Ojdå, nån kissar blod på väggen.

Varför är budtjejen klädd som en psykotisk människa?

Har det nåt att göra med att hon snart ska brännas upp?

Vad du behöver veta om dina dämåner!  Är det månne Obizuth som är omslagspojken på boken?

Det var riktigt skaplig impregnering på de där kläderna. Se så lite skada de tog av lågorna.

Ojdå Gail, det ser ut som om du skulle behöva ta en dusch till... Kom igen nu!

Stackars Orville, ständigt missförstådd.

Personen som designade de här trosorna måste vara estetiskt utvecklingsstörd. Hur fan kan man skära till ett par trosor så de förstör den ljuva bakdelens form??? Nu kanske inte denna bimbo hade den mest representativa stussen, men ändå.

Orville får utstå ytterligare ett hatrelaterat brott.

Det är alltid läge att slänga in en porrfilmsinspelning i en film.

Orville dansar det flygande blyets dans.

Yes! Babes and machineguns!!!

Fin träjjlärr med lite T&A.

Verkar strula med trailern. Pröva då denna länk:
Hard to Die - Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar