What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 8 november 2010

A DOZEN WAYS TO DIE!! (1990) USA, 86 minuter. Regi: Randall Hill.Skön lågbudgetstinkare!

Familjemys på campingtrippen.

 En snut (Gilbert Houseaux) är på en campingtripp med sin fru och dotter när plötsligt ett gäng busar, ledda av den ondskefulle och korpulente Cyclops (Swalve Darwyn), avbryter friden genom att: demolera husbilen med motorsåg och handgranat, våldta och kidnappa kvinnorna samt misshandla och lämna vår snutvän att dö. Naturligtvis lyckas vår hjälte överleva och han sätter raskt igång med att förbereda hämnd och fritagning av damerna. Samtidigt förlustar sig den grymme Cyclops på hans dotter. Huga!

Plötsligt dyker ett gäng råskinn upp!

 Det här är en riktig höjdare i sin uselhet. Det mesta med den här rullen är amatörmässigt och dåligt, men på ett väldigt härligt sätt. Vi har allt från felexponerade bilder och värdelös klippning till ett superinfantilt manus och skrattretande skådespeleri. Karaktärerna är helt underbara från snuten som är en superfattigmans Jean Claude van Damme med rambokomplex till busarna som förutom Cyclops (kallas så för att han har ett fult öga, ritat med spritpenna, i pannan) består av: En mexikan med klassiskt patronbälte över bröstet, en survivalist i militärutstryrsel, en cowboy som inte är sen att utbrista i ett "yeeeehaw!",en nerrökt stoner, en tuff brud som låter tuttarna flaxa ut bakom västen, en ninja i kamouflageställ och en nazist i flygoverall och dålig tysk brytning! Ja, som ni märker är det rena rama jävla Village People i C-filmstappning och dessutom åker bovarna omkring på japanska cross-bågar.

En välbekant manick dyker upp i höger bildkant.

Det är inihelvete klyschigt med den ensamme hämnaren som ger sig på ett helt gäng och överlever den ena motgången efter den andre samtidigt som han plockar bovarna en efter en, men slutet på denna film är helt fantastiskt och höjer betyget ännu mer genom sin, trots filmens låga nivå, oväntade och otroliga dumhet. Helt underbart! Detta, mina vänner, är dåligt koordinerat våld, lite tuttar och fantastiska repliker i en salig röra som är väl värt de 86 minuter man aldrig mer får tillbaka.

BETYG: 5/7 Så här ska en lågbudgetkalkon se ut. En infantil idé utförd på ett uselt sätt samt byggd på våld och tuttexponering. Rekommenderas varmt.

Kör hårt Cyclops! Smidigaste vägen in i en husbil är mycket riktigt genom väggen med en motorsåg.

När man våldtar tenderar salivproduktionen att öka dramatiskt, som vi kan se här när Panzer är i full gång.

Cyclops lyckas hålla saliven i schack när han våldtar. Som ni märker gör det inte så mycket om en del av objektivet kommer med i bild.

Ångestskrik i frustration. Gotta love that shit!

Cyclops har sin egen lilla pet of the year. Man skulle nästan kunna tro att han är misogyn.

Bonzai (nä, de säger faktiskt inte "Banzai") gör en imponerade kata och lovar servera snutens mandom på ett silverfat...

Cyclops som avnjuter katan verkar nöjd.

Fuck you Rambo! Så här fixar man ett sår. Så jävla punk!!!

I ren frustration citerar Cyclops The Who: "Who are yooooouuuuuuu???"

Tank undersöker noga Chains skada...MYCKET noga...

En episk batalj: Motorsåg mot...

...katana. Vem ska gå segrande?

Här har någon gjort ett halvdassigt kollage med Cyclops-highlights.

En scen där Panzer stjäl showen.

Mera Cyclops...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar